Düzce'de 'Gelişim Zirvesi' Semineri

Düzce Üniversitesi (DÜ) Liderlik Topluluğu ve Türkiye Gelişim Merkezi (TÜGEM) işbirliğiyle "Gelişim Zirvesi" semineri düzenlendi.

Cumhuriyet Konferans Salonu'ndaki seminerde konuşan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Sanayi İhtisas Komisyonu Başkan Vekili Mehmet Akif Özyurt, iş dünyasında gelişim konusunda çözüm odaklı çalışmalar yapıldığını söyledi.

Son yıllarda "Yerli Sivil Uçak" Projesi üzerinde durduklarını vurgulayan Özyurt, "Neden uçak sorusunu sorduğumuzda Türkiye'nin ana sanayiye ihtiyacı olduğunu ve bu uçağı üretebilecek güce sahip olduğunu gördük ve yol haritasını çizdik. Girişimcilik sektöründe risk, yenilik, ekip çalışması, zamanlama, tasarruf, paylaşımcı ve öğrenmeye açık olmak gibi kavramlara dikkat edilmeli" dedi.

Ekonomi danışmanı Hikmet Baydar ise öz güven eksikliği olan kişilerin, kendini yenileyemediğini ve sadece söylenilenleri yaptığını kaydetti.

"Bu tip kişiler kişiliğini geliştiremez" diyen Baydar, şöyle konuştu:
"Üniversite diploması her şey değildir. Zirvede başarılı olanlar, hoşgörü sahibi ve samimi olanlardır. Siz mesleğinize saygı duyduğunuz sürece o da size saygı duyacaktır. Kendinizi donatarak bilginizi ortaya koymanız çok önemli. Öğretmenlerinizin bir şey vermesini beklemeyin. Siz onlardan koparıp, alın sadece sınavı geçmek için çalışmayın."
Daha sonra öğrencilerden gelen sorular cevaplandırıldı.
Seminere, TÜGEM Yönetim Kurulu Başkanı Raşit Yemişen, DÜ Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu da katıldı.

Kaynak: AA