Suriyelerin Kavgası Kanlı Bitti Açıklaması

Konya’da Suriye uyruklu iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı.

Suriyelerin Kavgası Kanlı Bitti Açıklaması

Olay, saat 11.00 sıralarında merkez Karatay ilçesi Şems-i Tebrizi Mahallesi Şems-i Tebrizi Sokakta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Suriye uyruklu 10 kişilik bir grup ellerinde bıçaklarla, sokakta bulunan apartmanda kiracı olarak oturan Suriye uyruklu bir başka grupla evlerinin önünde tartışmaya başladı.

Tartışmanın büyümesi üzerine çıkan kavgada Mustafa A. (20), Muhammed H. ve Muhammet N. (20) darp edilerek bıçaklandı. Aldıkları bıçak darbeleriyle vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan Suriyeli gençler, evlerinin önüne yığılıp kaldı. Bıçaklı saldırganlar olay yerinden kaçarken, yaralılar için çevredeki vatandaşlar tarafından polise ve ambulansa haber verildi.

Olay yerine sevk edilen polis ekipleri, çevre güvenliği alırken, kaçan şahısları da yakalamak için çalışma başlattı. Adrese sevk edilen sağlık görevlilerinin gelmesiyle yaralılara ilk müdahale olay yerinde yapıldı. Yapılan müdahalenin ardından yaralılar üç ayrı ambulansla kentteki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Mahalle sakinlerinden Hikmet Pişkin, Suriyelilerin kendi aralarında kavga ettiklerini ifade ederek, Suriyelilerin sürekli mahallerinde kendilerine rahatsızlık verdiklerini söyledi

Öte yandan, bölgede kaçan şüphelileri yakalamak araştırma başlatan polis, sokağın çıkışında bir çöp konteynerinde olayda kullandığı bir adet bıçağı buldu. Olaya karıştığı öne sürülen bir kişiyi gözaltına aldığı öğrenilen polisin, diğer şahısları yakalamak için yürüttüğü çalışmaların devam ettiği belirtildi.
Kaynak: İHA