Koalisyon Güçleri Harim ve Babel Hava Sınır Kapısı'nı Bombaladı

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinin karşısında yer alan Harim, Sarmada ve Babel Hava Sınır Kapısı'nın, geçtiğimiz günlerde, Amerika öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin düzenlediği hava saldırılarıyla bombalandığı öğrenildi.

Koalisyon Güçleri Harim ve Babel Hava Sınır Kapısı'nı Bombaladı

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Amerika öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin Reyhanlı ilçesinin karşısındaki Suriye’nin Sarmada, Harim ve Babel Hava Sınır Kapısı'na düzenlediği hava saldırılarında çok sayıda ev ve otomobil kullanılamaz hale geldi. Farklı zaman aralıklarında yapılan saldırıda aralarında kadın ve çocukların da olduğu 5 kişinin öldüğü, 23 kişinin ise ağır yaralandığı ileri sürüldü. Bölgede zaman zaman yaşanan çatışma ve saldırı sesleri Hatay’ın Reyhanlı ilçesinden de duyuldu.

Son bir hafta içinde Esad rejimine bağlı birlikler ile muhalifler arasındaki çatışmalarda yaralanan 22 Suriyeli ise Hatay'a getirilerek tedavi altına alındı. Son bir hafta içinde Suriye’nin İdlib kentine bağlı köy ve kasabalarda, rejim birlikleri ile muhalifler arasında çıkan çatışmalarda yaralanan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 22 kişi, yakınları tarafından Cilvegözü Sınır Kapısı'na getirildi.

Sınır kapısında sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan yaralılar, Hatay'daki hastanelere sevk ediliyor.
Kaynak: İHA