Gülerce'den Gülen ve Dumanlı'ya yanıt

Gazeteci - Yazar Hüseyin Gülerce, Beyaz TV ekranlarında yayınlanan “Ortak Akıl” programında yine çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

Gülerce'den Gülen ve Dumanlı'ya yanıt
Hüseyin Gülerce, hakkında yöneltilen iddialara son kez canlı yayında yanıt verdi.

Kendisi hakkında linç kampanyası başlatıldığını belirten Hüseyin Gülerce, bundan sonra bu konu hakkında konuşmayacağını söyledi.

KİMSE BÜLENT ARINÇ'A MÜNAFIK DİYEMEZ

Fethullah Gülen'in dava açacağını açıklaması ve Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın eleştirilerinin ardından konunun kişiselleştirildiğini belirten Gülerce,'Bana hakaret edilmeye başlandı. Bu noktaya gelmesinden vicdanen rahatsız oldum. Benim en çok üzüldüğüm konu bariz yapılan hatalara sanki dinin temsilcileri kendisiymiş gibi ve yanlışlık yapmaları söz konusu olamaz gibiymiş bir noktaya getirilmesi. Ali Ünal Bey, Bülent Arınç Bey'e diyor ki'Müminler münafıklardan özür dilemez” şimdi hiç kimse Bülent Bey'e münafık diyemez. Sadece Allah karar verir. Bir insan ben müminim diyorsa kimse ona münafık diyemez. Nerden biliyorsun” dedi.

BEN ARTIK O İŞİN İÇİNDE DEĞİLİM

Saygı sınırlarınız içinde yapılan eleştirileri'hainlik' ve'ahmaklık' olarak nitelendirilmesinin yanlış olduğunu söyleyen Gülerce “ Biz birde herkese hoşgörü diyalog prensibini savunuyorduk. Herkesin konumuna saygı duyuyorduk,'dut diyorum' ben artık o işin içinde değilim. Benim konumum bu. Bana göre yanlış yapılıyor diyorum ama bana bir yanlış yok bunu da doğru olarak gör diyorlar. Oradaki hiçbir arkadaşım benim söylediklerime yanlış diyemiyor” diye konuştu.

ERDOĞAN'I YANLIŞ OKUDUNUZ

Seçimlerde CHP'ye verilen desteğin Cemaat tarafından inkar edilmesine de tepki gösteren Gülerce, “ Bu inkar çok üzücü bir şey. Sonra ummadığınız bir şekilde tepki gelince onu demek istemedik diyorsunuz. Özür diye bir şey var. Erdoğan'ı yanlış okudunuz, tahmin edemediniz vur diyince düşürülecek zannettiniz ama düşmedi. Yüzde 23 oy alacaksınız dediniz yüzde 45 oy aldı” dedi.

BANA KİMSE NEREDEYDİN DİYEMEZ

35 yıl hizmet hareketiniz içinde bulunması nedeniyle kendisine yönelik gelen'Bu zaman kadar görmedin mi' eleştirilene ise Gülerce, “ İnsaf edin 35 yıl içinde ilkeler bazında bir yanlış yapılamadıysa ben tabii ki görmem.Ama seçimlerde CHP'ye oy verilsin dendiğinde bana kimse şimdi kimse şimdiye kadar nerdeysen diyemez” şeklinde yanıt verdi.
Gülerce, Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın açıklamalarına da yanıt verdi.

HAKKIMI HELAL EDİYORUM

Gülerce, 'Vefasızlık' başlıklı yazısını hatırlatan Dumanlı'nın,'Bir bedende kaç insan taşıdığınızı çözemedim Hüseyin Bey?' sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

“ Benim bedenimde bir kişi var. Vefa ile ilgili düşüncelerimde hiçbir değişiklik yok. Vefasızlık çok kötü bir şeydir. Bana şu anda vefasızlık yapılıyor. Ama ben bu vefasızlık yapanların hepsine hakkımı helal ediyorum. Ancak bana vefasızlık yazımı hatırlatmak haksızlıktır. Yanlış yapana yanlış yapıyorsun demek davaya vefadır. Bir camianın temsilcisi olan kişilerin yaptığı yanlışa'yanlış demek''çizgisinden nasıl saptırırsınız' demek vefasızlık değildir Ekrem Bey”

Bu konuda daha fazla konuşmak istemediği belirten Gülerce, bundan sonra kendisini yönelik yapılan iftiralara da cevap verme hakkını kullanacağının altını çizdi.