Su Motorundan Araba Yaptılar

Yayladağı ilçesinde 3 arkadaş, su motoru, motosiklet parçası, el arabası tekeri, oturma grubunun tekli koltuğunu, direksiyon için su vanası kullanarak yaptıkları araçla saatte 30 kilometre hıza ulaşmayı başardı.

Güzelyurt Mahallesi'nde, motosiklet tamirci kalfası Tayfun Kuş ile kuzeni Kamil Kuş ve pasta imalatçısı Muhammet Yusuf Köse, su motorundan 4 tekerli araç yapmak için harekete geçti.
Yaklaşık 2 ayda, motosiklet parçası, el arabası tekeri, oturma grubunun tekli koltuğunu, direksiyon için su vanası kullanılarak yapılan ve benzinle çalışan araç, saatte 30 kilometre hıza ulaştı.
Muhammed Yusuf Köse, AA muhabirine, su motorundan araba yapma fikrini iki arkadaşıyla paylaştığını söyledi.

Arkadaşlarının destek vermesi üzerine işe koyulduklarını belirten Köse, şunları anlattı:
"Aracı yapmaya başladığımızda bize gülenler oldu. Kimseye aldırış etmeden, işimize baktık. Önce su motoruyla motosiklet parçalarını birleştirdik. Demir parçalarını kullanarak aracın iskeletini oluşturduk. Çıkma direksiyon bulamadığımız için su vanasını tercih ettik. Hurda araç jantlarıyla arka tekerleri, el arabası tekeriyle de ön lastikleri yaptık. Benzin deposu yerleştirip, gaz ve fren pedalı taktık. Oturma yeri için de tek kişilik koltuk kullandık."
Aracın 2 kişiyi rahatlıkla taşıyabildiğini ifade eden Köse, montaj aşamasında kendileriyle alay eden bazı arkadaşlarının, aracı kullanmaya heveslendiğini söyledi.

Dört tekerlekli araç ile arazide dolaşmaya başladıklarını anlatan Köse, "Aracı daha fonksiyonel hale getireceğiz. Far, korna takıp, üstünü kapatacağız. Böylece araç daha güvenli olup, güzel görünecek. Arkasına römork takıp, yük taşımada kullanacağız" diye konuştu.

Kaynak: AA