Şişli Belediyesi'nde neler oluyor?

Şişli Belediyesi’nde son günlerde yaşanan perde arkası Beyaz Tv ekranlarında yayınlanan “Dinamit” programında masaya yatırıldı.

Şişli Belediyesi'nde neler oluyor?
Şişli'de yerel gazetecilik yapan gazeteci Mehmet Tekin, Şişli Belediyesi'nde yaşananları canlı yayında anlatırken, Emir Sarıgül'ün yetkilerinin alınmasının arkasında, yargıya taşınan yolsuzluk iddiası olduğu öne sürdü.
EMİR SARIGÜL'ÜN YETKİLERİNİ ALDI
Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, uzun yıllar Şişli Belediye Başkanlığı görevini yürüttükten sonra 30 Mart 2014'teki yerel seçimde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP adayı olan ve seçimi kaybeden Mustafa Sarıgül'ün Şişli Belediye Başkan Yardımcısı olan oğlu Emir Sarıgül'ün yetkilerini aldı.
HAYRİ İNÖNÜ GERİ ADIM ATTI
Başkan Hayri İnönü, çeşitli pazarlık ve görüşmelerin ardından Emir Sarıgül'e bağlı müdürlüklerin geri alınması kararından geri adım attı. Tüm bu yaşananlar ülkede tartışma konusu olurken, yaşanan olayların perde arkası “Dinamit”te aralandı.
İHALELERİ AYNI ŞİRKET ALDI
Programa konuk olan gazeteci Mehmet Tekin, Ramazan ayında Şişli Belediyesi tarafından yapılan sokak iftarlarında yolsuzluk yapıldığını öne sürürken, yolsuzluk iddialarının yargıya taşındığını söyledi. İhalenin Mustafa Sarıgül dönemi de dahil olmak üzere yıllardır, aynı firma tarafından alındığını söyleyen Tekin, ihaleye alan firmanın ihaleye giren bir başka firmaya iş verdiğini de sözlerine ekledi. Bilirkişinin de bu tespitleri yaptığını söyleyen Tekin “Bu ihalelerin toplam bedeli 80 milyon lira. Ve bu ihalelerin tamamını aynı şirket aldı.” dedi.
HAYRİ İNÖNÜ'NÜN İHALELERDEN HABERİ YOK
Bu ihalelerden Hayri İnönü'nün haberi olmadığını söyleyen Tekin “Bu ihalelerin tamamı 2014 yılında da tekrar edilmeye devam ediliyor. Aynı firma tarafından. Ve bunları Mustafa Sarıgül'ün ekibi yapıyor. “ diye konuştu.
BEYAZ GAZETE

Mustafa Sarıgül,
Şişli Belediyesi'ni uzaktan kumanda ile mi yönetiyor?