Eski kurtlardan yeni parti atağı

2015 genel seçimlerine aylar kala siyaset arenasında yeni parti kurma çalışmaları da hız kazandı.

Eski kurtlardan yeni parti atağı
AK Parti'den bir süre önce ayrılan İdris Bal'ın kurduğu Demokratik Gelişim Partisi'nden sonra, şimdi de bir grup eski politikacı yeni bir parti kurmak için kolları sıvadı.

Siyasi kulislerde sayıları 40 civarında eski politikacılar, politikanın içinde bulunan bazı gazetecilerin de yer aldığı bir partinin kuruluş toplantısı için bugün düğmeye basılacağı konuşuluyor.

Toplantıya oluşum içinde yer alacak eski politikacıların yanı sıra fırtına öncesi sessizliğe bürünen siyasetin yeni bazı isimlerinin de katılacağı söyleniyor.
Bunlar arasında Emine Ülker Tarhan, Süheyl Batum ve Birgül Ayman Güler gibi isimler de geçiyor.

Oluşumun sinyallerini canlı yayında açıklayan gazeteci Can Ataklı, bugün Ankara'da yapılacak toplantıya kendisinin de katılacağını, oluşumun içinde yer alıp almama konusuna toplantı sonrası karar vereceğini söyledi. Can Ataklı, Ulusal Kanal'da yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Yarın Ankara'da yeni bir parti oluşumu için yaklaşık 40 kişi bir araya gelerek bir toplantı yapılacak. Bu toplantıya yayın sonrası Ankara'ya hareket ederek ben de katılacağım. Bu oluşum içinde yer alıp almama konuna ise toplantı sonrası karar vereceğim.”

Kulislerde konuşulanlara göre kurulacak yeni parti içinde yer alacak 40 kişilik grupta; eski bakanlardan Hüsamettin Özkan, İstemihan Talay gibi isimlerin yanı sıra, birçok eski politikacının bulunacağı söyleniyor.