Danıştay’ın Yırca Kararı Chp’de Olumlu Karşılandı

Danıştay 6. Dairesi'nin, Manisa Soma İlçesi Yırcalı köylülerinin, termik santral için yaptıkları itirazı değerlendirerek yürütmeyi durdurma kararı vermesi CHP tarafından olumlu karşılandı.


Konuya ilişkin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şehzadeler İlçe Başkanlığında gazetecilere açıklama yapan CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, şöyle konuştu:
“Manisa Yırca köyünde bizi sevindiren bir sonuç gelişti. Yırca köylüleri verdikleri zeytinlerin mücadelesinden olumlu bir yanıt aldı ama ne yazık ki hukukuna güvendiğimiz devletin hukukunun artık işe yaramaz nitelikte kaldığını gördük. Yırca’da 6 bin zeytin ağacı kesildi. Hukukun gerekli kararı vermesi büyük bir sevinç oldu. Köylülerimizi vermiş oldukları hukuk mücadelesinde takdirle karşılıyorum ama hukuk da zamanında kararı verseydi daha değerli olacaktı. Burada şunu gördük. Siyasetle sermaye hukuksuzluk ile birleştiğinde biz çevremizi koruyamaz hale geldik. Benim temennim, devletin bundan sonraki hukuksuzluklarda geç kalmaması ve zamanında kararlar vererek ne kaçak saraylar yaptırması ne de ağaçlarımızın kesilmesine fırsat tanımamasıdır.”
Kaynak: İHA