Başkan Üzülmez, Arslanbey ve Şefkatiye’yi Gezdi

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, gerçekleştirdiği mahalle gezileri kapsamında Arslanbey ve Şefkatiye mahalle sakinleriyle buluştu.


Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Cuma günleri gerçekleştirdiği mahalle gezilerine bu hafta Karatepe, Arslanbey ve Şefkatiye mahalleri ile sürdürdü. İcracı müdürlerden oluşan ekibiyle gerçekleştirdiği mahalle gezilerinde konuşan Başkan Üzülmez, “Projelerimizle ticari hayatı canlandırmayı planlıyoruz” dedi.

Gün boyu Arslanbey ve Şefkatiye mahallerinde de Kartepelileri dinleyen başkan Üzülmez, mahalleli ile belediyenin projelerini paylaştı. Başkan Üzülmez ve ekibi mahalle gezisinin sabah ayağında Karatepe Mahalle Muhtarı Kerim Kaygın ve mahalle sakinlerine konuk oldular. Cuma Namazı çıkışı Arslanbey Mahalle Muhtarı Sedat Topal ve mahalle sakinleri ile sohbet eden Başkan Üzülmez son olarak doğup büyüdüğü mahalle olan Şefkatiye mahallesinde Mahalle Muhtarı Musa Mut ve hemşehrileri ile bir araya geldi.

Kartepe’nin geleceğini şekillendirecek “41 vizyon proje” ile yeni yönetim modeli çerçevesinde katılımcı bir idare örneği sergilediklerini dile getiren Başkan Üzülmez, seçim beyannamesinde de yer alan projeleri tek tek hayata geçirmeye başladıklarını kaydetti.

Başkan Üzülmez, “Mahallemizde, köy tüzel kişiliğinden belediyeye geçen yerler arasında yer alan meyve bahçelerimiz var. Bu ve benzer arazilerin elverişliliği bakımından Ketenciler’de hayata geçirilen Ekoköy Projesinin bir benzerini de burada hayat bulabilir. İnsanların bunalınca dinleneceği alanlardan birini de bu mahallemizde uygulayarak ticari hayata da canlılık kazandırabiliriz” dedi.

Başkan Üzülmez, Karatepe, Arslanbey ve Şefkatiye mahallelerinde alt yapı çalışmalarının hızla tamamlanarak üst yapı düzenlemelerinin yapılacağını kaydederek, her yere eşit davranıp hizmette eksik kalan yerlere de hizmet götüreceklerini ifade etti.

Üzülmez, “Özel mülkiyet sorunu olan yerlerde vatandaş muvaffakiyeti bekliyoruz. Sıkıntıları çözme noktasında ortak ve uzlaşmacı hareket etmeliyiz. Bölgenizdeki imar konularında ise şuyulandırma ile ilgili mahkemeye yapılan itirazların sonuçlandırılmasını bekliyoruz. İlçede etkili olan ve maddi hasara neden olan sel afeti sonrası alt yapı sorununun giderilmesi için gerekli kaynak sağlanarak, proje çalışması ile birlikte yeni düzenlemeler ivedilikle yapılacak. Bu mahalle gezilerimizle de sizlerin belirttiği noktaları projeye dahil ettireceğiz” dedi.

Köy konağı, kültür merkezi, üniversite alanının geliştirilmesi, Karatepe’den başlayıp Maşukiye’ye uzanan yürüyüş yolu, Kartepe yolu ve kapalı pazar alanı projeleri hakkında bilgiler veren Başkan Üzülmez, “Belediyeciliğin gereği olan asfalt, parke ve kaldırım gibi çalışmaları hizmet olarak görmüyorum. Bu işler, Cuma Namazı nasıl bize farz ise bu işlerde aynıdır. Biz hayata geçireceğimiz 41 vizyon projemizle bölgemizde ticari hayatı canlandırmak ve bölgenin kalkınmasına vesile olmak en büyük hedefimizdir” dedi.

Kaynak: İHA