Taşova'da Üniversite Gençlik Platformu Tanıtımı Yapıldı

Taşova ilçesinde kurulan Üniversite Gençlik Platformu düzenlenen bir programla tanıtıldı.

Taşova Belediyesi Kültür ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü tarafından Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Üniversite Gençlik Platformu sözcüsü Ömer Sayar, üniversite gençliğine Taşova'yı tercih ettikleri için teşekkür etti.
Sayar, "İlçemizde yüksek okulun açılması ile birlikte bazı sıkıntılarımız oluşacak ama bu sıkıntılarımızı birlikte aşacağız. Bu sıkıntıları aşmak için kurulan bir platform var. Yeni kurulan platformda Özgür Sayar, Kemal Vehbi Onay, Ahmet Özkan, Salih Küçükosman, Ahmet Özarslan, Mustafa Tümer, Mevlüt Alpat, Ömer Torun, Kazım Özdemir ve Hüseyin Aytaş bulunmaktadır. Bu oluşturulan platform öğrenci kardeşlerimizin sorunlarını giderme konusunda köprü görevi yapacaktır. Biz sizlere burada daha rahat bir ortam hazırlamak ve sizlerin birer kültür ataşesi olarak Taşova'dan ayrılmanız, buradan ayrılırken iyi intibalarla ayrılmanızı istiyoruz" dedi.

Kaymakam Emin Kaymak, "Şu an siz sevgili öğrencilerimize en yakın olarak kendimi görüyorum çünkü daha 2010'da üniversiteden mezun olmuş bir abiniz olarak sizleri anlayacak olan benim" diyerek başladığı sözlerini şöyle sürdürdü:
"Büyük yerlerin tabi ki sosyal alanlarda farklılıkları oluyor. Ben Ankara'ya gittiğimde böyle Çankaya Kaymakamı ve belediye başkanını ne de dekanımızı böyle bir ortamda bulamamıştım. Anadolu'nun bu küçük şehri sizlerin eli ile hem kültürel olarak hem maddi olarak hem de insani olarak gelişimine katkıda bulunmanın o güzel coşkusunu yaşayacaksınız. Bu yıl ilçemize gençlik merkezi açılacak ve buranın gelişimi için sizlerin buraya ilgisi çok önemli olacak. Üniversitemizin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."
Belediye Başkanı Bayram Öztürk de öğrencilere Taşova'yı tercih ettikleri için teşekkür ederek, "Sevgili öğrenci kardeşlerim Taşova'yı tercih ettiğiniz için sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum. Belediye olarak sizlerin burada yabancılık çekmemeniz için ilçemizde hoş bir ortam hazırlamaya çalıştık umarım memnun kalmışsınızdır. Sizler bize ailelerinizin birer emanetisiniz. Güzel bir ilçeye geldiniz bunu zamanla fark edeceksiniz" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tümer de şunları kaydetti:
"İlçemize yüksekokul açılması ve açılacak olan posta hizmetleri ve otobüs kaptanlığı bölümlerinin belli olmasından sonra tercih konusunda bir tereddüt oluşmuştu ama görüyoruz ki okulumuz tam kapasite ile eğitim öğretime devam ediyor. Önümüzdeki yıllarda öğrenci potansiyeli çok daha iyi bir noktaya gelecektir. Sizler okulunuzu bitirip memleketinize gittiğinizde gönül elçileri olacaksınız. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak her zaman öğrencilerimizin yanındayız her zaman kapımız sizlere sonuna kadar açıktır."
Taşova Meslek Yüksekokulu Müdürü Burak Bilgin de eğitimde öğrencilerin okudukları ilçenin büyüklüğü ya da küçüklüğünün önemli olmadığını ifade ederek, ""İlçelerin büyük ya da küçük olmasının bir önemi yoktur önemli olan ilçe halkının yöneticileri ile el birliği ile ilçesini bir noktadan hangi noktaya getirmeye çalıştığıdır. Bugün burada bir ilçenin bir okuluna ne kadar sahip çıktığının bir göstergesidir. Biz okulumuzdan mezun olan öğrencilerimizi okuduğu bölüme göre en iyi yerlere yerleştirmek ve tercih edilen olmalarını sağlamak istiyoruz. Şu an iki bölüm olan sayımıza önümüzdeki yıl en az iki bölüm daha ekleyerek öğrenci sayımızı artırmak istiyoruz. Öğrenci yurdunun yapılabilmesi için öğrenci sayımızın 500-600 rakamına ulaşması gerekiyor. Biz özel işletmecilerden öğrencilerin kalabileceği yerlerin yapılmasını bekliyoruz" dedi.


Kaynak: AA