Taşköprü Kaymakamı Coşkun Açıklaması

Taşköprü Kaymakamı Zafer Coşkun, "Düğünlerde silah atılması nedeniyle can kaybı yaşanmasını istemiyoruz" dedi.

İlçe Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen toplantıda muhtarlarla bir araya gelen Coşkun, geçen hafta Alatarla Karakol Komutanlığı'nda gerçekleştirdikleri toplantının çok verimli geçtiğini belirtti.

Vatandaşlardan olumlu tepkiler aldıklarını vurgulayan Coşkun, şöyle konuştu:
"Düğünlerde silah atmak 'bizim geleneğimiz de var' diyenler olabilir. Fakat insanlarımızın canını tehlikeye sokmak yerine, başka gelenekler ortaya koyalım. Hiçbir gelenek insan canından önce gelmemelidir. Düğünlerde silah atılması nedeniyle can kaybı yaşanmasını istemiyoruz. Silahı sevebiliriz. Gerekirse atış poligonları yapalım. Birlikte atış poligonuna gidip, atış yapalım. Yarışmalar düzenleyelim. Biz bu işe sadece kaymakam olarak değil, valimiz ve siyasilerimizle birlikte çözmekte kararlıyız. Bu işi çözmenin iki yolu var. Biz bu işi işbirliği içinde çözmek istiyoruz. Fakat gerekirse jandarmanın yanı sıra polis güçlerini bile köylere kadar gönderir, düğünlerde arama yaptırırız. Biz toplumumuza zarar veren ne varsa onun karşısındayız."
İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Tuncay Özbek ise bu konunun çözüme kavuşması için mücadele edeceklerini belirterek, vatandaşlardan duyarlılık göstermelerini istedi.
AK Parti İlçe Başkanı Ali Eşref Sevim de bu olayın yıllardan beri büyük bir sorun olduğunu kaydederek, "Düğün evlerimizi cenaze evlerine dönüştürmeyelim" dedi.


Kaynak: AA