Sarıkaya Kapalı Cezaevi Yenileniyor

Sarıkaya K1 Tipi Kapalı Cezaevi'nde yenilenme çalışmaları başladı.

Sarıkaya Cumhuriyet Savcısı Musa Erdem Altınhalka, gazetecilere yaptığı açıklamada cezaevi girişindeki nizamiye kulübesinin ve güvenlik tellerinin yenilendiğini belirtti.

Altınhalka, çalışmaların sona ermesiyle birlikte Sarıkaya K1 Tipi Cezaevi'nin daha güzel ve daha modern bir görünüme kavuşacağını ifade ederek, şunları kaydetti:
"1984 yılında yapılan Sarıkaya K1 Tipi Kapalı Cezaevi'mizin bir takım eksiklikleri bulunmaktaydı. Biz de bu eksiklikleri gidermek için çalışmalara başladık. İlk olarak cezaevi girişinde bulunan nizamiye kulübesini yeniliyoruz. Bu kulübe yenilendikten sonra da bayanlara, erkeklere ve personele yönelik üç ayrı güvenlik noktası bulunacak. Öte yandan cezaevi içerisinde bulunan askerlerin kullandığı konteyner binası da tamamen ortadan kaldırılacak ve askerler yeni nizamiye kulübesini kullanacak. Güvelik tellerimiz de tamamen ortadan kaldırılıp yerine yenisi getirilecek ve tel örgülerin de boyu iki buçuk metreden üç buçuk metreye yükseltilecek. Cezaevi binasının üst kısmında bulunan tel örgüler daha da genişletilerek 'V' şeklinde jiletli tel örgüler kullanılacak."
Kaynak: AA