Sarıkaya'da Köylere Hizmet Götürme Birliği Olağanüstü Toplantısı

Sarıkaya ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği Olağanüstü Meclis Toplantısı Kaymakam Yasin Özcan Başkanlığı'nda yapıldı.

Bir otelin konferans salonunda yapılan toplantıda konuşan Özcan, ilçede yeni göreve başlaması sebebiyle köy muhtarlarıyla bir arada olarak, sohbet ve tanışma ortamının oluşmasını istediklerini belirtti.

Bunların yanı sıra Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin tüzüğünde yapılacak olan değişiklikler sayesinde çalışma esaslarının biraz daha geniş, yol gösterici ve ayrıntılı bir şekilde görüleceğini ifade eden Kaymakam Özcan, şunları kaydetti:
"Bugünkü toplantımız olağanüstü bir toplantıdır. Bildiğiniz gibi birliğimiz yılda iki defa, Şubat ve Kasım aylarında olağanüstü meclis toplantısı yapar. Kasım ayının sonunda 2015 bütçesinin kabul edilmesi için inşallah yine meclis olarak bir araya geleceğiz. Muhtarın, köyünün refahını yükseltmek için alt yapısını oluşturmak için makama yazılı ve sözlü başvuruları olacaktır. Kaymakamlığımızca başvurular değerlendirilerek en kısa zamanda hizmet noktasında yapılan çalışmalar ile uygulamaya geçilmesini sağlayacağız. Köylere hizmetlerin dışında diğer hizmetler mesela 24 saat devam eden asayiş, emniyet, eğitim gibi daha birçok sorunumuz var. Daha başka projelerimiz var. İlçemiz ve köyler olmak üzere bir bütün halinde ilçenin ekonomik kalkınmasını tetikleyecek mali projeler var. Yüksekokul ve Roma Hamamı'nın turizme açılması projeleri bunların başında geliyor. Allah nasip ederse daha gün yüzüne çıkmamış başlayacağımız projelerimiz var. Yoğun bir tempoyla çalışmalarımıza aralıksızca devam edeceğiz."
Kaymakam Özcan'ın konuşmasının ardından Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin tüzüğünde yapılan değişiklikler birlik üyelerinin oylamasına sunulup kabul edildi.
Kaynak: AA