Kızının Organlarını Bağışlayan Aileye Plaket

Arsuz ilçesinde, 3 yıl önce boşanmak istediği eşi tarafından tabancayla yaralanan ve ardından beyin ölümü gerçekleşen kızlarının organlarını bağışlayan aileye plaket verildi.

İskenderun Sağlık Müdürlüğü ekipleri, Organ Bağışı Haftası nedeniyle 3 yıl önce eşi tarafından vurularak öldürülen ve oranları bağışlanan Meryem Yılmaz'ın ailesini ziyaret etti.
İskenderun Sağlık Müdürü Yusuf Saydam, kızlarının organını bağışlayan ailenin bir nebze olsun acılarını paylaşmak istediklerini ve organ bağışı nedeniyle gösterdikleri duyarlılık nedeniyle teşekkür etmek istediklerini kaydetti.

Ailenin, 3 yıl önce yitirdikleri kızlarının organlarıyla 4 kişiye can olduğunu ifade eden Saydam, "Bu aile 4 aileye can oldu. Onların tekrar filizlenip topluma kazandırılmasına vesile oldu. Bu nedenle Korkmaz ailesini kutluyoruz ve bu tür duyarlılıkların artmasını bekliyoruz. Ülkemizde organ bağışı bekleyen çok sayıda kişi var" diye konuştu.

Anne Nilüfer Korkmaz da İlçe Sağlık Müdürü Saydam'a teşekkür ederek acılarının ilk günkü gibi taze olduğunu kaydetti.

Tek üzüntülerinin organ bağışı yaptıkları kişilerin kendilerini aramaması olduğunu belirten anne Korkmaz, sadece bir teşekkür beklediklerini söyledi.

Baba Cemal Korkmaz da herkesi organ bağışı yapmaya davet etti.
Daha sonra Korkmaz ailesine 3 yıl önce yaptıkları organ bağışı nedeniyle plaket verildi.

Meryem Yılmaz, 23 Mart 2011 tarihinde boşanmak istediği eşi Serkan Yılmaz tarafından babasının evinin önünde tabancayla vurulmuştu. Serkan Yılmaz, eşinin ardından aynı tabancayla intihar etmişti. Beyin ölümü gerçekleyen Meryem Yılmaz'ın kalbi, böbrekleri ve karaciğeri bağışlanmıştı.
Kaynak: AA