Dolarda tansiyon düşmüyor!

Dolarda tansiyon düşmüyor, yurt içinde de 2.28 lira sınırını aştı.

Dolarda tansiyon düşmüyor!
Dolarda tansiyon düşmüyor. Direnç seviyeleri birbiri ardına kırılırken, gelişen ülke para birimlerinden yaşanan çıkışın devam etmesiyle dolar yurt içinde de 2.28 lira sınırını aştı.

Dün akşam saatlerinde alev alan dolarda tansiyon düşmüyor. Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi'nin açıklamalarının ardından euro/dolar paritesinde yaşanan gerileme, Güney Afrika'nın kredi notunun düşürülmesi gelişmekte olan para birimlerinde kayıplara neden oluyor.

Bugün de gelişen ülke para birimlerinden yaşanan çıkışın devam etmesiyle dolar/TL 2.28 lira sınırını aşarak 2.2807 seviyesini gördü.

Yatırımcıların ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisi öncesinde temkinli davranmayı sürdürmeleri bekleniyor. İstihdamda güçlü bir artış, Fed'in faiz oranlarını gelecek yılın ortalarında yükseltebileceğine dair spekülasyonu artırabilir.

Gözler istihdam verisinde!

ALB Menkul Değerler Analisti ve UZMANPARA Yazası Enver Erkan, Draghi'nin açıklamalarından sonra Euro'daki ciddi düşüşün dolar endeksine de sıçrama olarak yansıdığını belirterek, şunları söyledi:

"Dolar endeksinin 88,00 seviyeleri üzerine gelmesiyle beraber bu durum gelişmekte olan ülke para birimlerine de olumsuz yansıdı ve bugün açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisi öncesinde bu para birimlerinde ciddi değer kayıpları görüldü. Diğer yandan, Rusya ve Ukrayna kaynaklı haberlerle Rus rublesinin büyük darbe alması, aynı zamanda Moody's'in Güney Afrika'nın kredi notunu düşürmesi gibi etkenler gelişmekte olan piyasalarda bugünkü tarım dışı verisi istihdam verisi öncesi tedirginlik yaratıyor.

Bu kapsamda USDTRY paritesinin de Türk Lirası açısından olumsuz etkilendiğini görüyoruz. Bugünkü istihdam verisi piyasa beklentisi olan 235 bin üzerinde gelmesi halinde, veya bu seviyeye yakın gelmesi halinde paritede 2,2850-2,2930 direnç seviyelerinin hedeflenmesi beklenebilir. Paritede anlamlı gevşeme görülmesi için 2,2500 seviyeleri altına gevşeme görülmesi gerekmektedir."

UZMANPARA