Ankara Büyükşehir’den Ağaçlara Bakım ve Budama

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kurumuş, yayaların ve araçların geçişine engel olan ağaç dallarına yönelik budama çalışmalarını sürdürüyor.

Ankara Büyükşehir’den Ağaçlara Bakım ve Budama

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından kurulan budama ekipleri, kaldırımlarda yayaların hareketlerini kısıtlayıcı ve rahat yürümelerine engel olan, trafik ışık ve tabelalarının görüş mesafesini daraltan ağaçların budamasını yaparken, kurumuş veya hastalıklı, devrilme tehlikesi olan ağaçlar ise kontrollü bir şekilde kaldırıyor. Başkent’in dört bir tarafını yemyeşil ağaçlarla ve çiçeklerle bezeyen Büyükşehir Belediyesi, yıllanmış ve artık kuruyarak, ömrünü doldurmuş olan ağaçlara da özel ekipleri sayesinde itinalı bir şekilde müdahalede bulunuyor. Özellikle Çankaya, Keçiören ve Altındağ gibi eski yerleşim bölgelerindeki yaşlı ağaçların bakımlarını yapan ekipler, hastalıklı bölgelere müdahale ederek ağaçların yeniden yaşama dönmesi için uğraşıyor. Kurumuş ve hastalıklı ağaçların devrilmeleri durumunda oluşacak ağır hasarlara sebebiyet verilmesini önlemek amacıyla, kurtarılamayacak olan ağaçları yenileriyle değiştiren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bu sayede de Başkent yeşilinin korunmasını sağlıyor.

Oluşturdukları eğitimli ve konularında uzman özel ekiplerce gerçekleştirilen ağaç budama ve koruma çalışmalarına ilişkin bilgi veren Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ömer Bircan, “Bir yandan Başkent’teki yeşillendirme çalışmalarımızı artırarak sürdürürken, diğer yandan da var olan yeşilimizin korunması için büyük çaba sarf ediyoruz. Eski ve kurumuş ağaçlara yönelik çalışmalarımızı da uzman ekiplerimizle gerçekleştiriyor ve kurtarılabilecek olanlara, mutlaka özel müdahalede bulunuyoruz” dedi.

YAYA VE SÜRÜŞ GÜVENLİĞİ İÇİN BUDAMA
Vatandaşların kaldırımlarda yürüyüş hareketlerini kısıtlayacak ve trafikte araç kullanımını zorlaştıracak ağaç dallarına da oluşturulan özel ekiple müdahalede bulunduklarını kaydeden Bircan, “Dönemsel olarak yapılan budama çalışmalarında, trafik lambaları ve aydınlatma direklerini kapatan, kaldırımlarda yaya hareketlerini engelleyen ağaç dallarını itinalı bir şekilde buduyoruz. Ayrıca, ev ve işyerlerinde tehlike arz edebilecek veya çatlayan, kırılan ve kuruyan ağaç dallarını da ağaçlara zarar vermeyecek bir biçimde keserek, olası durumlarda oluşacak hasarların önüne geçmek için çalışıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA