Cumhurbaşkanlığından Vatandaşlara Aşure İkramı

Cumhurbaşkanlığı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, muharrem ayı dolayısıyla Eyüp Sultan Camisi'nde vatandaşlara aşure dağıttı.

Eyüp Sultan Camisi önünde öğle namazının ardından gerçekleştirilen aşure dağıtımına, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Metin Kıratlı, İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Önal İnaltekin ve Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek katıldı.

Okunan duanın ardından Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Metin Kıratlı ve diğer yetkililer tarafından vatandaşlara aşure ikram edildi.
Kazanlardaki aşurelerin üzerine fıstık, nar, kuş üzümü, tarçın gibi malzemelerle Cumhurbaşkanlığı forsu, Türk Bayrağı ve hilal resmedilmesi dikkati çekti.
Cumhurbaşkanlığı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü himayesinde, 6 bin kişilik aşurenin, Eyüp Sultan Camisi'nin civarındaki vatandaşların yanı sıra Eyüp Çocuk Yuvası'nda da dağıtıldığı öğrenildi.
Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Kıratlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, muharrem ayında bulunulduğu belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımız da her zaman olduğu gibi bu aya büyük önem veriyor. Muharrem, barış, huzur, kardeşlik ayı olarak biliniyor. Malumunuz bu ay yaşanan hadiselerin en büyüğü de Hazreti Hüseyin ve ehli beytin şehit edilmesidir. O zamandan bu zamana aramızdaki dostluk ve kardeşlikleri geliştirmek için birtakım etkinlikler yapılıyor" diye konuştu.

Kıratlı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın burada bulunmak istediğini ancak yoğun programı nedeniyle katılamadığını dile getirerek, "Beni elçi olarak gönderdi. Malumunuz Cumhurbaşkanımız bir İstanbul aşığı, İstanbul'un her toprağında izi, emeği, alın teri var. Üzerinde bulunduğumuz Eyüp Sultan Camisi'ndeki sahabeye saygı sebebiyle böyle bir etkinlik düzenlendi.

Vatandaşlarımızla bir kaynaşma ve gönül bağı kurma adına buraya geldik" ifadelerini kullandı.
Bu arada, aşurenin, Cumhurbaşkanlığı'nın mutfağında yapıldığı belirtildi.
Kaynak: AA