Tes-iş Sendikası Yatağan Şubesi Başkanı Erçelik Açıklaması

Tes-İş Sendikası Yatağan Şubesi Başkanı Fatih Erçelik, Yatağan Termik Santrali elektrofiltre rehabilitasyon işinde kurumun zarara uğratıldığını iddia etti.

Erçelik, yaptığı açıklamada, Yatağan Termik Santrali'nde elektrofiltre rehabilitasyonu işinin yaklaşık iki yıl önce başladığını kaydetti.

Üç üniteden sadece birinin rehabilitasyon işinin bitirildiğini belirten Erçelik, devre dışı olan iki ünitenin ne zaman devreye alınacağının ise belli olmadığını savundu.
Erçelik, "Rehabilitasyon işinin gecikmesi nedeniyle Yatağan Termik Santrali tarafından üretilemeyen elektrik, özel sektörden karşılanmaktadır. Bu durum, Yatağan elektrofiltre rehabilitasyonu adı altında basiretsizce halkın parasının nasıl çarçur edildiğinin en somut örneğidir" dedi.

Tes-İş Sendikası olarak, konunun incelenmesi için ilgili mercilere müracaatta bulunduklarını ifade eden Erçelik, "Yatağan Termik Santrali üretimine bakıldığında bu yıl tüm yılların en düşük üretimi gerçekleşecektir. Santral, bu yıl üretmeme rekoru kıracaktır. Bu kesinlikle tesadüf değildir" diye konuştu.

Kaynak: AA