Şamil Tayyar'dan Hilmi Özkök'e sert sözler

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Beyaz TV'de yayınlanan Son Söz adlı programda Balyoz Davası’yla ilgili ifade veren Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök hakkında sert açıklamalarda bulundu.

Şamil Tayyar'dan Hilmi Özkök'e sert sözler
236 Balyoz sanığının yeniden yargılanmasına başlandı. Davada tanık olarak ifade veren eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök 'Balyoz' planını duymadığını söyledi. AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün davada verdiği ifadeye ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Hilmi Özkök'ün daha önce süreci destekleyen bir tavır sergilediğini söyleyen Şamil Tayyar 'Hilmi Özkök şimdi daha farklı bir yola savruldu ne diyelim Allah yolunu açık etsin' dedi.

Şamil Tayyar, iki farklı Hilmi Özkök'le karşı karşıya kalındığını iddia etti.

'Bu tür davalar aynı zamanda bir siyasi davadır' diyen Şamil Tayyar 'Çünkü; siyasi iktidarın varlığına doğrudan kast eden bir darbe teşebbüsünde bulunan insanların yargılandığı bir davadan bahsediyoruz. Bu tür davalarda arkada siyasi bir destek olmazsa o davaların sonuca ulaşması çok zordur. Ergenekon davasında AK Parti sürece destek vermeseydi Ergenekon davası bu sürece asla gelmezdi' dedi.

HİLMİ ÖZKÖK BAŞKA YERE EVRİLDİ


'Balyoz Davası bir anda başka yere evrildiyse ve Türkiye'deki egemen güçler bu davayı bir başka yere doğru eviriyor ise Hilmi Özkök de bir başka yere doğru evrilir' diyen Şamil Tayyar 'Buna argo literatürde ne denir izleyicilerin takdirine bırakıyorum. İki Hilmi Özkök'le karşı karşıyayız. Hilmi Özkök'ün bana attığı mailler var ben bunları yayınladım' dedi.

DARBECİLERİN ALKIŞLADIĞI PAŞA OLDU

Şamil Tayyar şunları söyledi: Hilmi Özkök gazetelere yaptığı açıklamaları yalanlamış. Ben bunları söylemedim diye. Anladığım kadarıyla Hilmi Özkök yalnız kaldığını düşünüyor. Bu kadar büyük bir davada herkes kenara çekildiyse benim burada ne işim var kardeşim deyip kenara çekilmeyi tercih etti. Sahipsiz ve yalnız kaldığını düşündü. Kendisiyle çelişen farklı bir tavır sergiledi. İki Hilmi Özkök'le karşı karşıyayız. Ergenekon davasında ifade verdi ama Balyoz davasında ifade vermedi. O zaman süreci destekleyen bir tavır sergilemişti ama şimdi daha farklı bir yola savruldu ne diyelim Allah yolunu açık etsin. Ama tarih kendisini affetmeyecektir diye düşünüyorum. Demokrat zihinlerde iyi bir imaj oluşturmuştu. Bütün onları yıktı şu anda darbecilerin alkışladığı bir paşa oldu. Eğer bu ünvan kendini mutlu ediyorsa mutlu etsin.