Nehir'i arama çalışmaları devam ediyor

Van'ın Gürpınar ilçesinde 8 gün önce kaybolan 4 yaşındaki Nehir Aslan'ı arama çalışmalarına bugün de devam edildi.

Nehir'i arama çalışmaları devam ediyor
Kırkgeçit Mahallesi'ndeki evlerinin önünde oynarken kaybolan 4 yaşındaki küçük Nehir'i arama çalışmaları, sabah saatlerinden itibaren yeniden başladı. Mahalle çevresinde devam eden arama çalışmalarına katılan İl Jandarma Komutanlığı, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri ile geçici köy korucuları, araçlarla çıktıkları dağlık alanı ikinci kez tarıyor.

AFAD ekip sorumlusu Sadi Ekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, 8 günden bu yana Kırkgeçit'te görev yapan ekiplerin nöbetleşe olarak arama çalışmalarına katıldığını belirtti. Bugün de daha önce arama yaptıkları bölgeleri tekrar kontrol ettiklerini anlatan Ekin, "Kar yağışı işimizi zorlaştırdı. Bulunabilecek delillerin üstünü kapattı ama aramalara ikinci bir emre kadar devam ediyoruz. Zaman geçtikçe de umudumuz tükeniyor" dedi.

Güvenlik güçlerince oluşturulan uzman ekipler tarafından küçük Nehir'in ortadan kaybolmasıyla ilgili geniş çaplı soruşturma yürütüldüğü, arama çalışmalarının ise cuma gününe kadar süreceği öğrenildi.
Kaynak: AA