Lise karıştı! Polis havaya ateş açtı

Aranan bir lise öğrencisini gözaltına almak için okula giden sivil polislerle öğrenciler arasında gerginlik çıktı. Polis havaya ateş açtı.

Lise karıştı! Polis havaya ateş açtı
Mersin'de aranan bir lise öğrencisini gözaltına almak için okula giden sivil polislerle öğrenciler arasında gerginlik çıktı. Gerginlik sırasında taş yağmuruna tutulan sivil polis havaya ateş açtı.

Olay, merkez Akdeniz ilçesi 3 Ocak Mahallesi'ndeki AKİB Zafer Çağlayan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde meydana geldi. Okula giden sivil polisler, adı açıklanmayan aranan bir öğrenciyi gözaltına almak istedi. Arkadaşlarının gözaltına alındığını öğrenen diğer öğrenciler, gözaltı işlemine tepki göstererek polisleri taş yağmuruna tuttu. Bunun üzerine 3 sivil polisten biri havaya ateş açarak gözaltına aldıkları öğrenci ile birlikte olay yerinden uzaklaştı.

Silah sesleri üzerine okulda büyük korku ve panik yaşanırken, okula çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Öfkeli öğrencilerin yolu kapatmak istemesine polis izin vermedi. Öğrencilerle polis arasında kısa süreli arbede yaşanırken, araya giren idareciler olayın büyümesini önledi.

Olay yeri güvenlik çemberine alınırken, yerdeki çok sayıda boş kovan toplandı.