Havza'da Atık Piller Toplanacak

Havza Belediyesi ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) arasında imzalanan protokol doğrultusunda ilçedeki atık pillerin toplanacağı belirtildi.

Havza Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü İsmet Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Atık Pil ve Akümülatörlerin Kontrolü Yönetmeliği" gereği Havza Belediyesi ve TAP arasında protokol imzalandığını söyledi.

Çalışmalar kapsamından TAP tarafından gönderilen 25 büyük ve 25 küçük atık pil toplama kutusu ile 50 atık pil toplama noktası oluşturulduğunu kaydeden Arslan, "Kampanya kapsamında eğitim ve bilgilendirme çalışmaları yapılacak. Atık pil toplama noktalarından alınacak piller Havza Belediyesince uygun toplama alanlarında depolanacak ve TAP'a teslim edilecek" dedi.

Atık pillerin çevreye verdiği zarara işaret eden Arslan, şöyle devam etti:
"Ömrü bitmiş pilleri atık pil kutularına atalım. Metaller toprağa ve oradan da yeraltı sularına karışabilir. En başta toprak kullanılmaz hale gelir ve metallerin oluşturduğu su kirliliği sudaki ekosistemi alt üst eder. Etkilenen sadece su ekosistemi değil, aslında tüm ekosistemdir. Bir küçük kalem pil 4 metrekare toprak kirletir ve bu toprağı üretim yapamaz hale getirir. Çocuklarımızı bu konuda duyarlı hale getirmek için TAP'tan gelen eğitim materyalleri ile seminerler vereceğiz. Ayrıca 20'si okul olmak üzere toplam 50 atık pil toplam noktası oluşturuldu."
Kaynak: AA