Döndü Nine'den darbuka şov

Aydın´da bulunan Aydın Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi´nde huzurevi sakini 10 kişiden oluşan bir koro kuruldu.

Döndü Nine'den darbuka şov
Kurulan bu koro yaşlıların içerisine katkı koyabileceği tüm belirli gün ve haftalarda hünerlerini sergiliyorlar. Ağırlıklı olarak Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği parçalarını seslendiren yaşlılar, arkadaşlarına müzik ziyafeti çekiyorlar. Haftada 3 gün Efeler ilçesi Halk Eğitim Merkezi müzik öğretmeni Aydoğan Yılmaz eşliğinde etkinliklere hazırlanıyorlar. Kimi zaman şarkılarla hüzünlenen yaşlılar kimi zaman da arkadaşlarının seslendirdiği şarkılarla yerlerinde duramayarak oyun oynuyorlar.

DÖNDÜ NİNE DARBUKASIYLA KOROYA NEŞE KATIYOR
Koronun darbukatörü Döndü Aktaş koro sayesinde stres attıklarını ifade ederek, “Müzikle uğraşmak bizleri dinlendiriyor. Gençliğimizde sanatçılardan severek dinlediğimiz şarkıları şimdi bizler seslendiriyoruz. Haftanın belirli zamanlarında Aydoğan hoca ile çalışarak hem eğleniyor hem de koro olarak çalışmış oluyoruz. Şarkılara eşlik edemesem de darbukam ile şarkılara
neşe katıyorum. Darbukam benim her şeyim” dedi.

“MÜZİKLE RUHLARI TAZELENİYOR”
Koronun şefliğini üstlenen ve yaşlıların müzikle ruhlarının tazelendiğini belirten Aydoğan Yılmaz da, “2006 yılından bu yana halk eğitim bünyesinde çeşitli eğitimler veriyorum. Aydın Huzurevi sakinleriyle de 2 yıldır birlikteyiz. Yaşları nedeniyle Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziğini çok seviyorlar. Müzikle yaşlılarımızın ruhu tazeleniyor, mutlu oluyorlar. Solo türkü okuduklarında, müzikten aldıkları zevk gözlerinden okunuyor. Haftanın 3 günü yaşlılarımızla huzurevinde bir araya geliyoruz, şarkılar çalıp söylüyoruz” şeklinde konuştu.