İzmir'de yaşlılara kart işkencesi

İzmir'de 65 yaş kartı için başvurular yalnızca 4 noktada kabul edilince, vatandaşlar adeta işkence çekti.

İzmir'de yaşlılara kart işkencesi
İzmir'de 65 yaş kartı için başvurular yalnızca 4 noktada kabul edilince, uzun kuyruklar oluştu. Vatandaşlar eziyet çektiklerini belirterek isyan etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 65 yaş ve üstü vatandaşların toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanmaları için elektronik kart uygulamasına geçmesinin ardından, sadece 4 noktada kart başvurusu kabul etmesi çok uzun kuyruklar oluşmasına yol açtı. Başvuru tarihinin başlangıcının 3 Kasım olarak açıklandığını, ancak son tarihin bildirilmediğini dile getiren vatandaşlar, başvurunun yalnızca 4 noktadan yapılmasının sebebini anlayamadıklarını dile getirdi. Söz konusu başvurular için Konak Katlı Otopark altındaki Konak Center, Karşıyaka Vapur İskelesi, Bornova Metro Durağı ve Fahrettin Altay Aktarma Merkezi belirlendi. Konak Center'ın önündeki kuyrukta bekleyenlerin sayısı iki bine yaklaştı. Saat 07.00'den beri kuyrukta beklediğini anlatan 74 yaşındaki İsmail Toplayıcı, 'Saatlerdir kuyrukta bekliyorum. İşler çok yavaş ilerliyor. Engelliyim. Ayakta beklemekten yoruldum. Bu kadar saat beklemişken işimi tamamlayıp gideyim diye düşündüm. Beklediğime pişman oldum' dedi. 70 yaşındaki Nazım Uçkun, 'Sıra çok yavaş ilerliyor. Böbrek hastasıyım. Önümde 2 bin kişi vardı. 5-6 saatte kapının önüne kadar gelebildim. Hala başvuru yapamadım. Belediye yetkilileri yaşlıları düşünseydi başvuru noktasını 4 yer ile sınırlı tutmazdı. Personel de bu kadar yetersiz olmazdı' diye konuştu. Sırada beklemenin adeta işkence haline geldiğini söyleyen Ali Bay (68), 'Zar zor ayakta durabiliyorum. Yazıklar olsun. Bize verilen değer bu mu?' dedi. 85 yaşındaki Hasan Nam ise, 'Tansiyon haplarımı evde unutmuşum. Düşüp bayılacağım diye çok korkuyorum. Fenalaşmak üzereyim. Saatlerdir sıradayım ama hala başvuru yapamadım' şeklinde tepkisini dile getirdi.

ESHOT'TAN AÇIKLAMA

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, emeklilere eziyet çektirildiğini ifade ederek, metropol ilçelerin her birine 4'er tane başvuru noktası kurulmasını ve vatandaşın daha fazla mağdur edilmemesini istedi. Gün boyunca oluşan uzun kuyruklar üzerine ESHOT Genel Müdürlüğü'nden akşam saatlerinde bir açıklama yapılarak, kurumun internet sitesi adresinden de başvuruların alındığı bilgisi paylaşıldı. Açıklamada son başvuru tarihi sınırlaması olmadığı vurgulandı.

KOCAOĞLU DUYURMUŞTU


Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bir süre önce yaptığı açıklamada, ulaşımdan çok büyük zarara uğradıklarını, indirimli bilet kullanan ve ücretsiz seyahat eden görevlilerin kurumlarından ücret talep edeceklerini belirmiş ve '...Vatandaş 'tansiyonum var, kalp hastasıyım, şekerim var' diyerek engelli raporu alıyor. Zaten kimimizde şeker, kimimizde kalp var. Türkiye'de 50 yaş üstü herkeste sorun var. İzmir'de 65 yaş üstünde taşıma yaptığımız 400 bin kişi var. Teknolojinin geldiği noktada nüfus kağıdı gösteriliyor. Şoför nasıl bakacak. Bakarsa cingar çıkıyor. Elektronik kart verelim. Kart 'düt' diyecek ve şoför ona bakacak. Sistem üzerinden takip edeceğiz' açıklamasında bulunmuştu.