Eşme'den Kısa Kısa

Eşme Kaymakamı Türker Çağatay Halim, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından ilçede desteklenen yatırımları inceledi

Kaymakam Halim, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bülent Çiftçi ile birlikte Takmak köyündeki bir besihane ile tavuk çiftliğini gezdi. İki projenin toplam bedelinin 3 milyon 400 bin lira olduğunu dile getiren Halim, bu projelerin Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun destekleriyle hayata geçtiğini belirtti.

Halim, ilçede bu tür desteklerden daha fazla yararlanmak için çalışma yürüttüklerini dile getirdi.
-Zehirli mantar uyarısı
Eşme Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Mart, son günlerde görülen mantar zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyardı. Doğada tanımlanmış 70 bin mantar çeşidi bulunduğunu, bu mantarların pek çoğunun zehirli olduğunu belirten Mart, doğadan toplanan mantarların tüketilmemesi gerektiğini bildirdi.
Mantar zehirlenmelerinin ölümle sonuçlanabileceği uyarısında bulunan Mart, "Özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında yağışların bol olduğu mevsimlerde mantarlara sıkça rastlanır. Mantarın yenmesini kesinlikle tehlikelidir. Mantar zehirlenmesi gerçekleştirdiği takdirde mutlaka en yakın sağlık kuruluşuna gidilmelidir" dedi.

Kaynak: AA