Erdoğan: Kur'an'a açık bir saygısızlıktır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem Ayı nedeni ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Muharrem Aşı verdi.

Erdoğan: Kur'an'a açık bir saygısızlıktır
Yemekte konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'aynı toprakların ve medeniyetin insanlarıyız' diyerek ''Biz, Kerbela'da hep birlikte Yezid'in ordusunun karşısında olan insanlarız. Dersim'de zulmün karşısında olan insanlarız. Sivas'ta, Gazi Mahallesi'nde, Çorum'da, Kahramanmaraş'ta her türlü ölümün karşısında saf tutan insanlarız. Hiç kimsenin ölümüne sevinmeyiz; hiç kimsenin yaşamasına hüzünlenmeyiz. Aynı toprakların ve medeniyetin insanlarıyız, aynı yolun yolcularıyız'' ifadelerini kullandı.

''KUR'AN'A AÇIK BİR SAYGISIZLIKTIR''

Konuşmasında bazı ülkelerin Sünni diyerek vahşeti meşrulaştırdığını kaydeden Erdoğan, "Öyle ülkeler var ki, terörist, katil Sünni diyerek vahşeti meşrulaştırıyor. Acımasızca baş kesen, vahşeti meşrulaştıran terör örgütlerine, sırf Sünni diyerek sempati beslemek, Hazreti Hüseyin'e, Ehl-i Beyt'e, Hazreti Nebi'ye ve Hazreti Kur'an'a açık bir saygısızlıktır. İşte bugün, bütün sıfatlarımızı bir kenara koyarak, sadece bir insan, sadece bir Müslüman olarak, tüm bu hadiseleri, tüm bu cinayetleri, kalbimizle, gönlümüzle, vicdanımızla sorgulamak zorundayız" diye konuştu.

''KERBELA'DAN İBRET ALIP KUCAKLAŞALIM''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını sonlandırırken birlik çağrısı yaparak şunları kaydetti:

"Eğer biz, hiç uğruna birbirimizi kırarsak, kaybeden sadece biz olmayız, geniş coğrafyamız olur. Eğer biz, yapay meseleleri, kamplaşmayı, kutuplaşmayı bir kenara bırakırsak, kazanan bizle birlikte geniş coğrafyamız olur. Bu ülkede nefes alıp veren hem Alevi, hem Sünni kardeşlerime tam bir samimiyetle sesleniyorum: Acılarımız ortak, kıblemiz ortak, kitabımız ortak, Ehl-i Beyt'imiz ortak. Birtakım devletlerin üzerimizden Oyun oynamasına gelin izin vermeyelim. Birtakım istihbarat örgütlerinin, üzerimizden oyun kurmalarına gelin artık müsaade etmeyelim.

Gençlerimizi elimizden alıp, modern dünyanın hastalıklarını onlara musallat edenlere izin vermeyelim. Gençlerimizin terör tuzağına düşmelerine, asılsız, sonu gelmez, bir hiç uğruna kavgalarda yitip gitmelerine göz yummayalım. Gelin, Kerbela'dan ibret alıp kucaklaşalım. Düşmanı değil, dostu sevindirelim. ''