Akçaabat'ta Kızılay Haftası Etkinlikleri

Türk Kızılayı Trabzon Şubesince "Kızılay Haftası" dolayısıyla Akçaabat Yıldızlı TOKİ İlkokulu ve Ortaokulunda etkinlik düzenlendi.

Okul salonunda gerçekleştirilen etkinliğe, Akçaabat Milli Eğitim Şube Müdürü Yaşar Ünal Yılmaz, Okul Müdürü Ömer Faruk Çakmak, Trabzon Kızılay Kan Bağışçı Uzmanı Derya Esen Yılmaz, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

Öğrenciler tarafından Kızılay'ı anlatan gösterinin yapıldığı etkinlikte, kan bağışçı uzmanı Yılmaz, Kızılay'ın faaliyetleri ve kan bağışının önemi hakkında öğrencilere bilgi verdi.
Türk Kızılayı'nın 1868'de kurulduğunu, insanlara yardım amacıyla ulusal ve uluslararası düzeyde faaliyetlerine devam ettiğini belirten Yılmaz, "Tüm toplumu kucaklayan, ulusal ve uluslararası saygınlığı olan, hizmetteki kalitesini sürekli geliştiren bir insani yardım kuruluşudur. Irk, dil, din ve mezheplere bakmaksızın yardımlarını yapmaktadır. Afet hizmetleri, sosyal hizmetler, kan hizmetleri, gençlik ve sağlık hizmetleri gibi faaliyetleri olan kuruluşumuz, bu faaliyetlerini ülkemizin her tarafında yürütmektedir" dedi.

Etkinlik sonunda okul yöneticileri, öğretmenler ve veliler, okul bahçesindeki Kızılay otobüsünde kan bağışında bulundu.
Kaynak: AA