En İyi Bilimsel Makale Ödülü Dü Hastaneleri’nden Seçildi

30. Uluslararası Katılımlı Türk Kardiyoloji Kongresi'nde Dr. Ümit Aker anısına verilen TKD arşivi en iyi bilimsel makale ödülü Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastaneleri Kardiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Faruk Ertaş'a verildi.

En İyi Bilimsel Makale Ödülü Dü Hastaneleri’nden Seçildi

Antalya’da düzenlenen ve birçok alanda ödül alacakların buluştuğu törene Avrupa Kardiyoloji Derneği ve Türk Kardiyoloji Derneği Başkanları olmak üzere dört bine yakın kardiyolog, dahiliyeci, aile hekimi ve yardımcı sağlık personeli katıldı.

Törende, DÜ Hastaneleri Kardiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Faruk Ertaş'a ödülü Türk Kardiyoloji Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Adnan Abacı tarafından takdim edildi. DÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, TKD arşivi en iyi bilimsel makale ödülünü alan Doç. Dr. Faruk Ertaş'ı makamında kabul ederek kutladı. Hastanelerinden bir doktorun böyle bir ödülü almasından duyduğu memnuniyeti belirten Prof. Dr. Alan, “Gerek ulusal ve gerekse uluslararası arenada iyi bir yere gelmek istiyorsak, bizlere gerçek anlamda güç verecek ve önümüze çıkan engelleri rahatlıkla aşabilmemizi sağlayacak en önemli faktörün hastalarımıza yaptığımız hizmet ve onlardan alacağımız hayır dualarıdır. Hastanemizde görev yapan Dr. Ertaş'ın daha önce de bilimsel çalışma dalında, en iyi sözlü bildiri dalında, bilimsel makale dalında, en iyi araştırma dalında aldığı ödüllerden dolayı mutlu olmuştuk. Bu konuda hastanemize katkı sağlayan tüm hocalarımıza teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Yılın en iyi bilimsel makale ödülünü almakla duyduğu memnuniyeti dile getiren Doç. Dr. Faruk Ertaş ise, “Türk Kardiyoloji Derneği yönetim ve değerli üyelerine çok teşekkür ediyorum, benim için sürpriz oldu. İnanıyorum ki tüm doktorlarımızın her biri özverili çalışmaları ile bu ödüle layıktır. Tüm doktorlarımız adına bu ödülü gururla kabul ediyorum. Dicle Üniversitesi Hastanelerinin sesini uluslararası bir kongrede duyurabilmek ve Dr. Ümit Aker anısına verilen TKD arşivi en iyi bilimsel makale ödülüne beni layık görmeleri mutluluk vericidir. Üniversitem, hastanem adına çok mutlu oldum” diye konuştu.

Kaynak: İHA