Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ertaş'a, Ödül

Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastaneleri Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Faruk Ertaş, 30. Uluslararası Katılımlı Türk Kardiyoloji Kongresi'nde Dr. Ümit Aker anısına verilen Türk Kardiyoloji Derneği (TKD) Arşivi En İyi Bilimsel Makale ödülüne layık görüldü.

Antalya'da bir çok alanda ödüllerin verileceği törende Avrupa Kardiyoloji Derneği ve Türk Kardiyoloji Derneği başkanlarının yanı sıra 4 bine yakın kardiyolog, dahiliyeci, aile hekimi ve yardımcı sağlık personeli katıldı.

Ödülünü TKD Genel Sekreteri Prof. Dr. Adnan Abacı'nın elinden alan Ertaş, TKD yönetimi ve üyelerine teşekkür ederek, aldığı ödülün kendisi için sürpriz olduğunu söyledi.

Tüm doktorların özverili çalışmalarıyla ödüle laik olduğunu belirten Ertaş, "Tüm doktorlarımız adına bu ödülü gururla kabul ediyorum. DÜ Hastanelerinin sesini uluslararası bir kongrede duyurabilmek ve Dr. Ümit Aker anısına verilen TKD Arşivi En İyi Bilimsel Makale ödülüne beni layık görmeleri mutluluk vericidir. Üniversitem, hastanem adına çok mutlu oldum" dedi.

DÜ Hastaleneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan da, Ertaş'ın daha öncede çeşitli alanlarda ödüller aldığını hatırlatarak, önceki ödüllerde olduğu gibi yine mutlu olduklarını belirtti.

Alan, hasteneye katkı sağlayan tüm hocalara teşşekkür ettiğini söyledi.


Kaynak: AA