Başkan Üzülmez, Yozgatlılara Konuk Oldu

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, dernek ziyaretleri kapsamında önceki akşam Kartepe Yozgatlılar Derneği’ne konuk oldu.

Başkan Üzülmez, Yozgatlılara Konuk Oldu
İlk defa düzenlenen Aşıklar Şöleni’nde halk ozanları İhsan Yavuzer ve Rahim Sağlam’ın yöresel ezgileri eşliğindeki atışması ilgiyle izlendi.
Kartepe Yozgatlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Ersoy ve yönetim kurulu tarafından ilk kez düzenlenen Aşıklar Şöleni Gecesi, İstasyon Mahallesi’ndeki derneğin kültür salonunda düzenlendi.

Yozgatlıların yoğun ilgi gösterdiği geceye Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, meclis üyeleri Ahmet Sağırkaya ve Ergül Şirin, Derneğin Kurucu Başkanı Ahmet Güngörmez, AK Parti Kartepe ilçe yöneticileri de katıldı.

Yozgatlılara birlikte geceyi takip eden Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, dernek yönetimine düzenledikleri böylesi güzel organizasyon için teşekkür etti. Başkan Üzülmez, “Kartepe ilçemiz bir kültür mozaiği çerçevesinde yurdun dört bir yanından gelen insanların yaşadığı güzide ilçelerden biri. Bu kültür çeşitliliği içinde Yozgatlı hemşehrilerimiz de düzenledikleri gece ile yöresel ezgilerini günümüze aktarıyorlar. Geçmişin yaşatıldığı bu gecelerin devamını dilerim” dedi.

Kaynak: İHA