Nevşehir’de Meydana Gelen Trafik Kazası

Acıgöl-Nevşehir karayolunda öğretmenleri taşıyan servis minibüsüyle yolcu otobüsünün çarpıştığı kazada hayatını kaybeden öğretmenler Melek Gürtemel (29) ve Halime Eryılmaz (25) son yolculuklarına uğurlandı.


Kazada hayatını kaybeden öğretmenler için cuma namazı sonrasında Kurşunlu Camii’nde kılınan cenaze namazına; Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Garnizon Komutanı Jan. Dıdemli Albay Dursun Ertuğrul, İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, siyasi parti il başkanları, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, belediye başkanları, daire müdürleri, ölen öğretmenlerin mesai arkadaşları, aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Halime Eryılmaz, Kaldırım Mezarlığında toprağa verilirken, Melek Gürtemel’in cenazesi ise cenaze aracı ile memleketi Trabzon’a gönderildi.

"HENÜZ MESLEĞİNİN BAHARINDAYDI"
TEOG sınavlarında görevli olduğu Karapınar İlköğretim Okulu’na gitmek için mesai arkadaşları ile bindiği öğretmen servisinin yolcu otobüsü ile çarpışması sonucu olay yerinde hayatını kaybeden 25 yaşındaki Halime Eryılmaz henüz mesleğinin baharındaydı. 25 yaşındaki genç öğretmen mesleğine 2 yıl önce Topaç İlköğretim Okulu’nda başlamıştı ve burada ana sınıfı öğretmenliği yapıyordu. Bekar olan Halime öğretmenden geriye, okulda beraber görev yaptığı ve aynı kazadan yaralı olarak kurtulan diğer öğretmen arkadaşları ile birlikte çektirdiği fotoğrafları kaldı. Hayatını kaybettiği kaza sırasında içerisinde olduğu servis minibüsünde çekilmiş fotoğrafı da bir süre önce paylaşması dikkat çekti.

Halime öğretmenin cenaze törenine katılan ailesi ve arkadaşları gözyaşlarına hakim olamazken, geride bıraktığı ve çok sevdiği öğrencilere ise ölüm haberi verilmedi.

"MELEK ÖĞRETMEN MELEĞİNE DOYAMADI"
Kazada ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 29 yaşındaki Melek Gürtemel ise 7 yıllık öğretmendi. Acıgöl ilçesine bağlı Topaç Köyü İlköğretim Okulu’nda sınıf öğretmeni olarak görev yapan Gürtemel, mesleğe 2008 yılında Erzurum’un Horasan ilçesine bağlı Yeşilyurt beldesinde başladı.

2011 yılında evlenerek tayini Nevşehir’e çıkan Gürtemel, 3 yıldır aynı okulda görev yapıyordu.

Aslen Trabzon doğumlu olan Melek Gürtemel, 3 yıl önce evlenmişti ve henüz 1,5 yaşında bir oğlu vardı. Canı kadar çok sevdiği oğluna doyamadan hayata veda eden Melek öğretmenin ölümü eşi Mehmet Benhan Gürtemel ve öğrencilerini yasa boğdu.

Acıgöl-Nevşehir karayolunda Aksaray istikametinden gelen Lütfi U.'nun (37) kullandığı 50 ER 203 plakalı yolcu otobüsü, Organize Sanayi Bölgesi yakınlarında sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybederek karşı şeride geçmesi sonucu Nevşehir'den Acıgöl ilçesine bağlı Topaç köyü İlköğretim Okulu’nda görev yapan öğretmenleri taşıyan Mustafa Şahin'in kullandığı 50 LE 354 plakalı servis minibüsüyle çarpıştı. Kazada servis şoförü Mustafa Şahin ile birlikte serviste bulunan öğretmenler Halime Eryılmaz ve Melek Gürtemel hayatını kaybetmiş, çoğu öğretmen toplam 19 kişi ise yaralanmıştı.
Kaynak: İHA