Levent Ersöz: JİTEM şehir efsanesi

Ergenekon ve Balyoz davalarından yargılanan, Turgut Özal'a suikast davasından beraat eden eski JİTEM Komutanı olduğu iddia edilen emekli Tuğgeneral Levent Ersöz CNN Türk ekranlarından yayınlanan 360 Derece programına konuk oldu.

Levent Ersöz: JİTEM şehir efsanesi
Canlı yayında çarpıcı açıklamalar yapan Levent Ersöz, Şirin Payzın'ın 'Hakikatler Komisyonu'na konuşur musunuz? sorusuna, ''Hiçbir şeyden kaçınmadık'' yanıtını verdi.
Levent Ersöz'ün şu açıklamaları yaptı;

JİTEM'DE GÖREV YAPMADIM
Ben Jandarma İstihbarat Başkanlığı yaptım, JİTEM'de görev almam söz konusu değil. JİTEM şehir efsanesi haline getirilmiş bir örgüttür ve bununla bir ilgisi yok. Bir deneme kadrosuyla kısa bir süre faaliyette bulunan kuruluştun söz ettiler. Ama bu kuruluşu bir şehir efsanesi haline getirildi. Faaliyetlerimizi, devletin vermiş olduğu yetki, sorumluluklar ve hukuk tabanında icra ettik.

SUİKAST GİRİŞİMLERİ OLDU
Benim geçmişteki tüm çalışmalarıma baktığınızda, demek ki rahatsız olan bazı çevreler söz konusu oldu. Hakkımda çeşitli kararlar verildi. Bazı dış servislerin şahsıma yönelik bazı suikast girişimleri oldu.

PKK'YLA MÜCADELE ETTİM
HADEP'li iki yöneticinin öldürülmesine yönelik hukuk sürecinde hakkımda takipsizlik kararı verildi. Bu kişilerin avukatları çeşitli yerlere itiraz ettiler. Bütün bunların hepsi benim lehime sonuçlandı. Birtakım kişilerin rahatsızlığı olabilir ama ben bu tür suçlamaları hiçbir zaman kabul etmedim. Ben PKK'ya karşı mücadele ettim. PKK silahlı bir terör örgütüdür. Ben güvenlik görevlisi olarak, bununla mücadele etmeyeceğim, kiminle edeceğim. Ama mücadelemi yasal zeminde yaptım.