Japonya İmparatoru Akihito’nun 81. Yaşgünü Ankara’da Kutlandı

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, “Halkının Ertuğrul Fırkateyni şehit ve gazilerimize göstermiş olduğu şefkat, dostluk ve yardım ile onların hatıralarını yüceltmeleri milletimizin hafızasından silinmez bir şekilde yer etmiştir” dedi.


Japonya’nın 125’inci imparatoru Akihito’nun 81. doğum günü nedeniyle Japonya’nın Ankara Büyükelçiliği’nde resepsiyon düzenlendi.

Resepsiyona, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Büyükelçilik yetkilileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Resepsiyonda konuşma yapan Bakan Işık, Japon İmparatoru Akihito’nun doğum gününü kutladı. İki ülke halkları arasındaki dostluğun sınır tanımadığını ifade eden Işık, 1890 yılında yaşanan Ertuğrul Fırkateyni kazasından bahsetti. Bakan Işık, “Japon halkının Ertuğrul Fırkateyni şehit ve gazilerimize göstermiş olduğu şefkat, dostluk ve yardım ile onların hatıralarını yüceltmeleri milletimizin hafızasından silinmez bir şekilde yer etmiştir” diye konuştu.

İki ülkenin yaşanan deprem felaketlerindeki güçlü dayanışmasına da değinen Işık, Türkiye ile Japonya arasındaki serbest ticaret anlaşmasının sonuçlandırılması ile birlikte ilişkilerde yeni ufuklar açılacağını kaydetti.

Kaynak: İHA