Dilencilerden gazetecilere tepki

Samsun’da zabıta ekiplerinin düzenlediği operasyonla yakalanan dilencilerden biri, kendisini görüntüleyen basın mensuplarına saldırdı.

Dilencilerden gazetecilere tepki
İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nce cuma namazı sırasında caddelerde, sokaklarda ve cami önlerinde dilenen kişilere yönelik operasyon düzenlendi.

Ekiplerin çalışması sonucu yakalanan aralarında Suriyeli ve çocuklu kadınların da olduğu 17 dilenci Büyükşehir Belediyesi Zabıta Amirliği'ne getirildikleri sırada dilencilerden biri görüntü almak isteyen basın mensuplarına saldırdı. Operasyon sırasında zaman zaman zabıtalarla dilenciler arasında kovalamaca yaşandı. Zabıta ekiplerinin cami avlusunda çocuğu ile dilenirken yakaladığı bir kadın, zabıta aracına binmek istemeyerek kendini yerlere attı. Dilencinin yanındaki çocuk ise, “Babam içerde, babamı istiyorum” diyerek ağladı.

Zabıta ekiplerinin yakaladığı 10 kadın, 1 erkek ve 6 çocuk dilenci hakkında Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta Amirliği ekiplerince tutanak tutuldu. Konuyla ilgili açıklama yapan İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Süleyman Yılmaz, “İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak bu dilencilere karşı rutin operasyonlarımızı her hafta yapıyoruz. Biz zabıta olarak bundan sonra operasyonlarımızı yine devam ettireceğiz. İnsanlarımızın manevi duygularını sömüren bu insanlara müsaade etmeyeceğiz. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da bu tür denetimlerimiz ve toplamalarımız devam edecek” dedi.

Kaynak: İHA