Bunu da mı MİT yaptı Kılıçdaroğlu?

CHP'li Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman yazın Muharrem İnce ile biraları devirdi. Kış gelince şehre indi. Kavşak inşaatı için "Kamu yararına" deyip 180 ağacı kestirdi! Ancak ne partisinden ne de Geziciler'den tepki gelmedi...

Bunu da mı MİT yaptı Kılıçdaroğlu?
Kaos lobisi, İstanbul'da, Gezi Parkı'ndaki ağaçları bahane gösterdi. Ancak oyunu anlayan vatandaş, karanlık planı fark etti. Gösterilerin yıldönümünde benzer plan tekrar uygulanmak istendi. Neyse ki planlanan provokasyona erişelemedi. CHP ise yine Gezi'deydi. CHP, Gezi Parkı'nı dünyaya tekrar hatırlatmak istedi. Bunun için geçtiğimiz hafta meydana gitti. Ancak Yalova'da ortaya çıkan bir manzara "Meselenin ağaç olmadığını" bir kez daha gözler önüne serdi.

GAZETECİLER ÇAĞRILDI


Yalova'nın Bodrum aşığı olan Belediye Başkanı Vefa Salman, kökten bir operasyon gerçekleştirdi. CHP Milletvekili Muharrem İnce ile Ramazan vakti Bodrum'da keyif yapan Salman, dün yeşil bir işlem için emri verdi. Karayolları Genel Müdürlüğü Yalova'nın Bursa- Kocaeli yönü geçişlerinin sağlandığı Tonami Meydanı'nda bir üst geçit yapmak için harekete geçti. Bunun için Yalova Belediyesi'nden bölgedeki 180 adet ağacı kesmesi istendi. Başkan hiç itiraz etmedi. "Kamu Yararına" deyip harekete geçti. Belediye çalışanı, eline elektrikli testereyi alıph kavşağa gitti. 180 ağacı kökünden kesti. Ağaç kesim işlemi, kavşağa davet edilen basın mensupları tarafından da an ben an görüntülendi. En az 50 yıllık olan ağaçlar bir anda kurumuş yapraklarıyla devrildi.

'YEŞİLİN ADRESİ CHP!'


Ancak ağaç konusunda son derece duyarlı olan Gezi protestocularından tek ses gelmedi. Sosyal medyada Gezi olaylarını körükleyen provokatörlerin hiçbiri ne hikmetse Yalova için ses vermedi. Tencere tava çalanlar sırra kadem basarken bir zamanlar Gezi Meydanı'nı dolduran ünlü isimler ise hiç ortalarda görünmedi. ODTÜ'deki ağaçları bahane edip Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek'i hedefe koyan Gezici zihniyet, Yalova'yı görmezden geldi. Belediyeden yapılan açıklamada ise "Önümüzdeki günlerde söz konusu kavşak için yeni ağaçlandırma projelerimiz olacak" denildi. CHP ağaç keserken Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun henüz 2 gün önce yaptığı konuşma ise ilginçti. Kılıçdaroğlu "Ağacı olmayan, yeşilliği olmayan doğası talan edilen bir İstanbul'u kabul edemeyiz. Eğer İstanbullu kuş sesleriyle uyanacaksa adresi CHP'dir. Eğer İstanbullu yeşil bir şehir istiyorsa adresi belli CHP'dir" dedi. Ancak Yalova Belediyesi'yle ters düştü.

NEREDESİN CEM BOYNER


Yalova'daki ağaç kesimi, sosyal medyada ilginç yorumlara yol açtı. İşte onlar: Cem Boyner, Yalova seni bekliyor. Yalova'nın suçu ne! Yalova için bir adet "duran adam" aranıyor. Tenceresi ve tavası olan Yalova'ya koşsun. Yalova'da park yok, kavşak vermek olur mu...

Tepkilerin odağındaki CHP'li Salman ise, geçen hafta Yalova Platformu üyelerine tepki göstermişti. "Bu ağaçlar sökülecek" demişti. Bu arada dün Yalova trafiği kilitlendi. Kavşaktaki çalışmalar nedeniyle sürücüler saatlerce trafikte kaldı.

SADECE MELDA ONUR'UN SESİ ÇIKTI

CHP Gezi için ortalığı ayağa kaldırdı. Ancak Yalova için tek bir kişinin dışında kimsenin sesi çıkmadı. O da İstanbul Milletvekili Melda Onur'du. Onur, ağaç katliamına ilişkin sert eleştirileri hesabından paylaştı. Bir twitter kullanıcısının, "Sabah sabah kahvaltıda ağaç mı yiyecen başkan? Ayıptır günahtır" şeklindeki mesajını da onayladı.