Borçka'da Organ Bağışı Bilgilendirme Semineri

Borçka'da organ bağışı bilgilendirme semineri düzenlendi.


Borçka Devlet Hastanesince Borçka Acarlar Meslek Yüksekokulu konferans salonunda düzenlenen seminere, Kaymakam Şakir Öner Öztürk, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Üsteğmen Özgün Deniz Gezici, Borçka Belediye Başkan Vekili Hikmet Carti, Borçka Devlet Hastanesi Başhekimi Sedat Atakan Çakır, İlçe Müftüsü İbrahim Görmüş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır, daire müdürleri, hastane görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Öztürk, yaptığı konuşmada, organ bağışının önemine dikkati çekerek, "Biliyorsunuz yurdumuzda ve dünyanın birçok ülkesinde organ yetmezliklerinden dolayı bir çok insan hayatını kaybetmekte. Bizler organ bağışıyla ülkemizde yıllardır ızdırapla, çileyle organ bekleyen insanlarımıza destek olacağız, onlara umut olacağız" dedi.


Öztürk, kendisinin de eşinin rızasını aldıktan sonra organlarını bağışladığını söyledi.

Başhekim Çakır ise Türkiye'de Türkiye'de organ bağış oranının yeterli seviyede olmaması nedeniyle her yıl binlerce insanın hayatını kaybettiğini belirterek, "Bu konuda bize düşen duyarlı olmak ve halkı bilinçlendirmektir. Türkiye genelinde 97 bin 593 bağışçı bulunmakta, organ bağışında 11 bin 47 bağışçıyle İzmir birinci sırada yer almaktadır. Artvin ise 163 bağışçıyla ortalamanın altındadır fakat Borçka, Artvin çevresinde 52 bağışçısıyla birinci sırada yer almaktadır. Bu durumdan gurur duyuyoruz" diye konuştu.

Dr. Ebru Erentürk'ün organ bağışıyla ilgili sunumunun ardından İlçe Müftüsü İbrahim Görmüş, İslam dininin organ ve doku bağışına bakışını anlattı.
Böbrek nakliyle sağlığına kavuşan Saniye Altunsoy ise 5 yıl boyunca haftada 3 kez diyalize girdiğini anlatarak, "Çok zorluklarla yaşadım. Çok şükür kardeşim böbreğini verdi ve Antalya'da nakil oldum, sağlığıma kavuştum. Rabbim herkese nasip etsin böyle sağlıklı yaşamayı" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından organ bağışında bulunan Kaymakam Öztürk ve 52 kişiye bağış kartları, Başhekim Çakır tarafından takdim edildi.
Kaynak: AA