'1 Siirt Sokak Şenlikleri'

Siirt Gençlik ve Kültür Evi ile Siirt Gençlik Sosyal Gelişim Derneği tarafından ortaklaşa gerçekleştirilecek olan "1 Siirt Sokak Şenlikleri"ndeki etkinliklerin ücretsiz olduğu bildirildi.

Siirt Gençlik ve Kültür Evi İl Asistanı İdris Tan, yaptığı açıklamada, şenliğin Başbakanlık Tanıtma Fonu tarafından desteklendiğini ve 25 Kasım-7 Aralık tarihleri arasında, Siirt il merkezi, Eruh, Pervari, Şirvan, Kurtalan ve Baykan ilçelerinde bir dizi etkinlik düzenleneceği belirtti.

Tan,"Amacımız sanatı, duvarlar arasından çıkarıp, sokaklarda herkesin ulaşabileceği ve gündelik hayatlarının içinde yaşayabilecekleri bir hale getirmektir"diyerek, etkinliklerde sirk ve sokak sanatları alanında eğitimler düzenleyerek, gençlerin ve çocukların sanat üzerinden üretim yapmalarına olanak tanıyacaklarını söyledi.

Tüm etkinliklerin ücretsiz olduğunu belirten Tan, "6 Aralık Cumartesi günü Siirt'te Kooperatif Mahallesinde, Halk Eğitim Merkezi karşında bulunan etkinlik çadırında düzenlenecek gösterilere tüm vatandaşlarımız davetlidir" dedi.


Kaynak: AA