Musavi'den Aa Standına Ziyaret

Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Genel Sekreteri Seyyid Ali Muhammed Musavi, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) 15. Uluslararası Fuarı'nda Anadolu Ajansı'nın (AA) standını ziyaret etti.

İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen MÜSİAD fuarında çeşitli stantları ziyaret imkanı bulduğunu anlatan Musavi, "D-8 ailesinde özel sektöre büyük önem veriyoruz. 2018 yılında D-8 üyesi ülkeler arasında 500 milyar dolar ticaret hacmi hedefimiz var. D-8, bu hedefe ulaşmada özel sektöre güveniyor" dedi.

MÜSİAD fuarından çok etkilendiğini belirten Musavi, "Samimi konuşmak gerekirse, Türkiye D-8 ailesinin lideri. Türk özel sektörüyle de gurur duyuyoruz" diye konuştu.

Musavi, gelecek D-8 zirvesinde üye ülkelerin şirketlerinin katılacağı bir fuar ve iş zirvesi yapmayı umduklarını da kaydetti.

-"AA en etkin haber ajanslarından biri"-
AA'nın standını gezmekten duyduğu mutluluğu da dile getiren Musavi, "AA, bölgede en etkin haber ajanlarından biri" diye konuştu.

AA Genel Müdürü Kemal Öztürk'le de geçen aylarda görüşme imkanı bulduğunu anlatan Musavi, "Çok yakında gerçekleştireceğimiz devlet başkanları zirvesinin marjında D-8 üyesi ülkelerin haber ajanslarını da bir araya getirmeyi ümit ediyoruz" ifadesini kullandı.
Musavi, ziyaret esnasında AA Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz Yaman'la da bir araya geldi.
Yaman, Ajans'ın faaliyetleriyle ilgili bilgi alan Musavi'ye, AA'nın 2013 yılı Almanağı'nı hediye etti.
Kaynak: AA