Matso Turizm Fakültesi, Meclis'ten Geçti

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) kasım ayı olağan meclis toplantısında MATSO Turizm Fakültesi inşaatının yapılması, ihtiyat hesabından fakülte binası yapımı için harcama yapılabilmesi ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan gerekli iznin alınması maddesi oy birliğiyle kabul edildi.

MATSO toplantısı, Meclis Başkanı Kerim Erdem başkanlığında yapıldı. Toplantıda MATSO Turizm Fakültesi hakkında meclis üyelerine bilgi verildi.

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, 2012 yılında Akdeniz Üniversitesi ile MATSO arasında imzalanan ön protokolle Manavgat'ta oda tarafından Turizm Fakültesi yapılması konusunda çalışmaların başladığını hatırlattı.
Fakülte yapılacak arazinin Manavgat Belediyesinin yaptığı imar çalışması ile ortaya çıktığını anlatan Boztaş, 53 bin 600 metrekare alanın üniversiteye ayrıldığını söyledi.

Boztaş, projenin Akdeniz Üniversitesi tarafından da onayladığını kaydetti.

MATSO Turizm Fakültesi inşaatı yapımı için bakanlıktan izin alınması, yapım işleri için ihtiyat hesapları ve bütçeden para harcanması için yönetim kuruluna yetki verilmesi önerisi, meclisin onayına sunuldu. Karar, oy birliğiyle alındı.
Meclis toplantısının sonunda Mimarlar Odası Manavgat Temsilcisi Hüseyin Kocaakça, MATSO Turizm Fakültesi projesi ile ilgili bilgi verdi.
Kaynak: AA