Köpeğe Tecavüz Davasında İlginç Diyalog!

Kağıthane’de bir köpeğe tecavüz edildiğine ilişkin açılan davanın görülmesine başlandı. Köpeğe tecavüz ettiği iddia edilen sanık savunmasında olay tarihinde sarhoş olabileceğini belirtirken hakimin, köpeğin sahibini “Kim bu itin sahibi?’’ şeklinde sorması tepkilere neden oldu.

Köpeğe Tecavüz Davasında İlginç Diyalog!
G.G. isimli şahsın köpeğine Kağıthane Hamidiye Mahallesi'nde tecavüz edildiği iddialarına ilişkin açılan davanın görülmesine başlandı. İstanbul 63. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada köpeğin sahibi G.G. ile sanık H.Y. hazır bulundu.

KİM BU İTİN SAHİBİ''

Duruşmanın başlamasıyla birlikte hakim H. İbrahim Gözükara'nın “Kim bu itin sahibi'' şeklindeki sorusuna şikayetçi G.G.'in avukatı Yasemin Babayiğit “Biz köpek diyoruz efendim” yanıtını verdi. Hakimin “Siz öyle deyin'' dedi. Mahkeme'Nilayım' isimli köpeğin sahibi G.G.'in katılma talebi kabul ederek yargılamaya başladı.

“O KİŞİ BEN DEĞİLİM''

Olaya ilişkin ortaya çıkan güvenlik kamerası görüntülerindeki kişinin kendisi olmadığını iddia eden sanık H.Y., “O kişi ben değilim, size o kadarını söyleyeceğim'' diyerek savunma yaptı. Hakim bunun üzerine elindeki güvenlik kamerasından alınan fotoğrafları kast ederek “Buradasın işte kamera görüntülerin var'' dedi. H.Y, ifadesinde, “Polisler bana 10 gün kadar önce hafta sonu bir köpeğe çarptığımı söylediler. Ben de o tarihte alkollü olabileceğimi söyledim. Oysa bana yüklenen suç taciz ve tecavüzle alakalıymış. Ben böyle bir şeyi kabul etmiyorum, o ben değilim” diye konuştu.

“MAHALLEDEKİ KÖPEKLER İNSANLARDAN KAÇMAYA BAŞLADI”

Şikayetçinin avukatı Yasemin Babayiğit olayın yaşanmasının ardından mahalledeki köpeklerin insanlardan kaçmaya başladığını, birçok hayvanın cinsel organında tecavüze dayalı yaralar oluştuğunu kaydetti.

Duruşmada daha sonra mahalle sakini B.Y. tanık olarak ifade verdi. Köpeğin ağlama sesi ile uyandığını ifade eden tanık B.Y., “Sanık H.Y.'yi köpeği tutarken gördüm” dedi.

Sanığın daha öncede başka bir köpeğe tecavüz ettiğini iddia eden tanık B.Y., “Köpeğin ağlama ve inleme sesleriyle uyandım. Bunun üzerine eşimi uyandırarak evden çıkıp sesin geldiği yere gittik. Dışarı çıktığımızda sanık merdivenlerde oturuyordu. Köpeği de sıkı bir şekilde tutmuştu.'Ne yapıyorsun' deyince'Köpeği seviyorum, sevemez miyim' dedi bana. Ben de bu saatte köpek mi sevilir bırak köpeği deyince sonunda köpeği bıraktı ve köpek hızla kaçtı oradan. Sanık alkol kokuyordu ancak bilinci yerindeydi” şeklinde ifade verdi.
Mahkeme sanığın İstanbul Emniyet Müdürlüğü Foto Film Şube'de fotoğraflarının çekilerek olaya ilişkin görüntülerdeki kişi olup olmadığı konusunda rapor alınmasını isteyerek duruşmayı erteledi.

“İTLE KÖPEKLE UĞRAŞMAYIN''

Duruşmanın ardından adliye önünde şikayetçi G.G. ile birlikte açıklama yapan avukat Yasemin Babayiğit, davanın takipçisi olacaklarını kaydederek duruşmada İstanbul ve Eskişehir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu'nun müdahil taleplerinin kabul edildiğini belirtti. Bir sonraki duruşmada farklı platformlardan da katılma taleplerinin olacağını söyleyen Babayiğit, “İlk başta hayvana yönelen bu şiddetin daha sonra çocuğa ve kadına da yöneleceğini söylüyoruz. Bu yüzden bu tarz şeylerin önüne geçmek için her zaman takipçisi olacağız'' dedi.

Duruşma salonundan çıktıktan sonra sanık avukatının kendilerine “İtle köpekle çok uğraşmayın, insan haklarının üzerine yönelin'' şeklinde tepki gösterdiğini belirten Babayiğit, “Biz itle köpekle uğraşmıyoruz, yaşam hakkına sahip çıkıyoruz. Her canlının yaşam hakkı olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla bu davanın da sahipli ya da sahipsiz hayvan olunmasına bakılmaksızın bütün hayvanların haklarını sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

İDDİANAMEDEN


Sanık H.Y.nin “Hayasızca hareketlerde bulunma, Haksız yere sahipsiz hayvanı öldürme, işe yaramayacak hale getirme ve değerini düşürme'' suçlarından 10 aydan 4 yıla kadar hapsi isteniyor.