Kanuni'nin Mirasının İhalesi Yapıldı

Muğla'nın Yatağan ilçesinde bulunan tarihi mescit, han ve köprünün ihalesi gerçekleştirildi.

Kanunu Sultan Süleyman'ın 1522 yılındaki Rodos seferi sırasında Bozüyük Mahallesi'nde yaptırdığı, birkaç yıl önce defineciler tarafından talan edilen mescit, han ve köprü, bölge turizminin canlandırılması amacıyla restore edilecek.
Bozüyük Mahallesi'ndeki tarihi yapıların ayağa kaldırılması için Anıtlar Kurulu'ndan rölöve ve restorasyon projeleri geçirildi. Ardından ise peyzaj ve elektrik projeleri tamamlandı. Projelerin tamamlanmasıyla mescit, han ve köprüden oluşan tarihi yapılar, Muğla Valiliği Kültür Katkı Fonu'ndan aktarılan 1 milyon 195 bin lira ödenekle restore edilerek turizme kazandırılacak.
Yatağan Belediye Başkan Yardımcısı Tarcan Oğuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi yapıların ihalesine 15 firmanın katıldığını, firmaların hazırladığı dosyaların ihale komisyonu tarafından teslim alındığını söyledi.

Kanuni'nin mirasının restorasyonunun kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Oğuz, Kanuni'nin Rodos seferi sırasında 36 bin kişi ile Bozüyük'te konakladığını ve talimatıyla mescit, han ve köprü yaptırdığı bilgisine ulaştıklarını kaydetti.

Yatağan'ın, kültür turizmi merkezlerinden biri olması için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Oğuz, "Kültür varlıklarının korunması ve gelecek nesillere aktarılması bizlerin asıl görevidir. İhalenin yapılmasıyla Stratonikeia Antik Kenti, Lagina Kutsal Alanı, film platosu haline gelen Bozüyük gibi Kanuni'nin mirasları da vatandaşlarımızın uğrak yeri haline gelecek" dedi.

Kaynak: AA