9. Uluslararası Eskişehir İşçi Filmleri Festivali

Kristal-İş Eskişehir Şube Başkanı Erdal Akyazı, 9. Uluslararası Eskişehir İşçi Filmleri Festivali kapsamında 17 merkezde 82 filmin ücretsiz olarak izleyici ile buluşacağını söyledi.

Akyazı, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikada işten çıkarıldığı öne sürülen 18 işçinin eylem yaptığı alanda düzenlediği basın açıklamasında, Türkiye'den ve dünyadan emekçilerin yaşamlarını, mücadele deneyimlerini izleyici ile buluşturmayı ve ülkede işçi filmi üretimini özendirmeyi amaçlayan festivalin 9 yıldır büyüyerek ilerlediğini bildirdi.
Festivalin düzenleme komitesinde DİSK, KESK, Kristal-İş, Türk Harb-İş Eskişehir Şubesi, Tez Koop-İş, Türkiye Maden-İş ve Halkevleri'nin yer aldığını belirten Akyazı, şöyle konuştu:
"Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı ve Tepebaşı belediyelerinin de destek verdiği festival, gösterim salonlarını ve etkinliklerini artırarak büyüyor. Festival kapsamında 17 merkezde 82 film ücretsiz olarak izleyici ile buluşacak. Festival de bu yıl gezi filmleri, kadın ve işçi filmleri, barınma ve kentsel dönüşüm filmleri, göçmen filmleri, mevsimlik tarım işçileri filmleri, dünyadan ve ülkemizden işçileri anlatan ulusal ve uluslararası animasyon, kısa film, uzun kurmaca ve belgesel filmlerinin gösterimi yapılacak. Festivalin açılış töreni ise 12 Aralık Cuma günü saat 16.30'da İsmet İnönü Caddesi'nden yapılacak yürüyüşle başlayacak."
Kaynak: AA