Tataristan'ın Türkiye Temsilcisi Gashigullin'den Ato'ya Ziyaret

Tataristan Cumhuriyeti Türkiye Temsilcisi Aidar Gashigullin, ülkelerinde büyük fabrikalar olmasına karşın KOBİ ölçeğinde işletmeler bulunmadığını belirterek, "Küçük üreticilerin de ülkemizde faaliyet göstermesini istiyoruz" ifadesini kullandı.

Ankara Ticaret Odasından (ATO) yapılan yazılı açıklamaya göre Gashigullin, ATO Başkanı Salih Bezci'yi makamında ziyaret etti.
Tataristan'ın yatırım açısından çok uygun bir ülke olduğunu kaydeden Gashigullin, Ankaralı işadamlarını daha fazla yatırım yapmaları için ülkesine davet etti.
Tataristan'ın uçak, helikopter, gemi ve kamyon üretiminde önemli yeri olduğunu ifade eden Gashigullin, "Bizim ülkemizde büyük fabrikalar var ancak KOBİ'ler yok. Biz küçük üreticilerin de ülkemizde faaliyet göstermesini istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
Türk ürünleri ve yatırımcıları için lojistik merkezi kurmak istediklerini de bildiren Gashigullin, ATO Başkanı Bezci ve Oda üyelerini de 21 Nisan'da Kazan'da yapılması beklenen Müteahhitlik ve İnşaat Malzemeleri Fuarı'na davet etti.
ATO Başkanı Bezci de Tataristan'ın Türkiye ve Türk insanı için önemli olduğunu kaydederek, "Tataristan'ın Türkiye'deki gönüllü elçisi olabilirim" ifadesini kullandı.
Kaynak: AA