Simav'da Fıstık Çamı Yetiştirme Yarışması

Türkiye Erozyonla Mücadele ve Ağaçlandırma Vakfı (TEMA) Simav Şubesi tarafından Doç. Dr. İsmail Karakuyu Simav Devlet Hastanesi'nde başlatılan, fıstık çamı yetiştirme yarışması sonuçlandı.

Yarışmada dereceye girenlere hastanenin konferans salonunda düzenlenen ödül töreninde konuşan vakfın Simav Temsilcisi Ömer Önder, yarışmada katkısı olanlara teşekkür etti.
Dünyadaki bütün canlıların beslenmek zorunda olduğunu belirten Önder, şöyle konuştu:
"İşte bu besinleri bize veren topraktır. Toprak olmazsa biz yokuz, biz olmazsak da toprak yok olur. Hala üzerinde yaşadığımız ve çok önceleri geçmişte kan dökülerek kazanılan toprakları, vatan olarak kabul ediyoruz. Vatan, bayrak, toprak ve yaprak bizim her şeyimizdir. Bunları korumakta bizlerin görevidir. İşte bu görevi tamamlayabilmek için insanlarımızı küçük yaşlarda bilinçlendirmek, öğretmenlerimizin ve bizlerin yapacağı işler arasında. Biz eğer toprakları korumazsak bize gelecek gıdaların neler olacağını düşünmemiz gerekir. Hep birlikte vatanı korumak hepimizin görevi olmalı."
Konuşmanın ardından dereceye girenlere ödülleri verildi.

Ödül törenine, Simav Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Mustafa Akyer, Belediye Başkan Vekili Yılmaz Girgin, Hastane Başhekimi Uzman Dr. Mesut Karaca, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Atalay ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA