Melih Altınok: Herkes haddini bilsin

24 TV'de yayınlanan Günün Manşeti programında ABD'de patlak veren Ferguson olayları yerine Erdoğan'ın sözlerini hedef alan CNN programcısı Christiane Amanpour'un yayın politikası tartışıldı.

Melih Altınok: Herkes haddini bilsin
CNN programcısı Christiane Amanpour, skandal bir yayına imza atıp ülkesindeki Ferguson olaylarını görmezden gelmişti. Türkiye'deki kadın-erkek eşitliği konusuna değinen Amanpour, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini CHP Milletvekili Binnaz Toprak'a yorumlatmıştı.

'SENİN ÜLKENDE SİYAHLAR BEYAZLARDAN AYRILIYOR'

Gezi pakı eylemleri sırasında Türkiye'ye kamp kuran CNN'in ABD'de benzer olaylar yaşanırken hedefine Erdoğan'ı alması dikkat çekti. CNN'deki skandal yayın hakkında konuşan Melih Altınok, “Madem kadın erkek konusunda bu kadar hassassınız senin ülkende siyahlar beyazlardan ayrılıyor. İnsanlığın temel seviyesini aşamamışsınız siz. Kalkıp bir doğu ülkesindeki kadın erkek konusundaki argümanları tartışıyorsunuz.” dedi.

'HERKES HADDİNİ BİLSİN'
Ne Osmanlı döneminde ne de Cumhuriyet döneminde kölelik olmadığını söyleyen Altınok, şöyle konuştu: “Bu topraklarda hiçbir zaman kölelik olmadı. Ayrımcılık yaşanmadı. Ne Selçuklu da oldu, ne Osmanlı da oldu, ne de Cumhuriyet döneminde. Siz 1950'lerde Avrupa'nın göbeğinde insanları yakan bir medeniyetsiniz. ABD'deki kadına şiddet olayları Türkiye'den çok çok yüksek. Cinayet oranları çok daha yüksek. Tacizin, cinsel istismarın, pedofilinin rakamları nerelerde. Bu modernizmi sorgulayın. Doğu'da böyle bir şey yok. Ama bu aşağılık kafa ama bu oryantalist kafaya ortak olanlar da var. Çünkü kendilerinden ve yaşadıkları coğrafyadan o kadar nefret ediyorlar ki kendi ahlaksızlıklarını bir halka mal etmeye çalışıyorlar. Haddini bilsin herkes.

Melih Altınok: Herkes haddini bilsin