Karla Mücadele Ekipleri Hazır Bekliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin karla mücadele için oluşturduğu kar ekipleri olası kar yağışında, karla mücadele için hazır bekletiliyor.

Karla Mücadele Ekipleri Hazır Bekliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi muhtemel kar yağışıyla ilgili çeşitli önlemlerini aldı. Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı kar ekipleri, soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle ulaşımda oluşabilecek sıkıntıların önüne geçmek için hazır bekletiliyor. İlk etapta Rotatif, unimod, botcat grayder, tuzlama ve pikaptan oluşan 66 araç ve 196 personel karla mücadele edecek.

Kartepe ve Umuttepe bölgelerinde 24 saat yollar kontrol adlında tutuluyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, buzlanmayı önlemek için tuz ve solüsyonu hazır tutuyor. Yoğun kar yağışında Park Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de yolların açılması için yardım edecek. Ekipler gece ve gündüz olmak üzere iki vardiya halinde görev yaparak yolların sürekli açık kalmasını sağlayacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları kar yağışının yoğun olduğu durumlarda toplu taşıma vasıtalarını kullanmaları, zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları konusunda uyardı.
Kaynak: İHA