Festival heyecanı başladı

5. Malatya Uluslararası Film Festivali’nde heyecan başladı!

Festival heyecanı başladı
5. Malatya Uluslararası Film Festivali'nde heyecan başladı!

Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Festival Açılış Töreni'ne Malatya Valisi ve Festival Onursal Başkanı Sayın Süleyman Kamçı, Sinema Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Sayın Enver Arslan, Malatya Milletvekili ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Öznur Çalık, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sayın Veli Ağbaba, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ahmet Çakır'ın yanı sıra Emek Ödülü sahipleri Sadi Çilingir, Necip Sarıcı ve Onur Ödülüne değer görülen sanatçılar Selda Alkor, İzzet Günay, Ünal Küpeli, Türkmen Yönetmen Hocakulu Narlıyev ve pek çok sinemaseverle jüri üyeleri katıldı.

Festivalde Onur Ödülüne değer görülen Malatyalı Yönetmen Ünal Küpeli, “Sinemanın yüzüncü yılında kendi yetiştiğim şehirden böyle bir ödül aldım, teşekkür ederim” diyerek duygularını belirtti. Sinemanın yakışıklı jönü İzzet Günay da ödülünü alırken “Sinemanın büyüsü ile bir araya geldik bu güzel günü organize eden ekibi ve Malatya'yı kutluyorum” dedi. Türkiye sinemasının “Çiçekçi Kız”ı Selda Alkor ise onur ödüllerinin sanatçılar için ayrı bir önem taşıdığını vurgularken oyuncuların sanat hayatları boyunca bu ödül için çalıştığını belirtti. Ve Alkor, ödülünü 100 yıl önce başlayan sinema serüvenini bizlere kadar taşıyan; ama şu an aramızda olmayan tüm sinema emekçileri adına aldı.
Sunuculuğunu Serhat Mustafa Kılıç ve Ayşe Tolga'nın üstlendiği 5. Malatya Uluslararası Film Festivali Açılış Töreni'nde Malatya'nın Türkiye'nin üçüncü büyük denim merkezi olması nedeniyle düzenlenen Ahmet Giray Yılmaz'ın Türk filmlerden esinlenerek hazırladığı Sinema Kostüm Defilesi ile renkli anlar yaşandı. Tören Serkan Çağrı'nın klarnet performansının ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.


Genç Annenin İlk Ziyaretçileri: Selda Alkor, Ünal Küpeli ve İzzet Günay

Festivalin ilk gününde ise Selda Alkor, Ünal Küpeli ve İzzet Günay Gözde Hastanesi'nde yeni doğum yapan genç bir anneyi ziyaret ettiler. Bebeği kucağına alan Selda Alkor da oldukça duygulu anlar yaşadı.

Festival 130'a yakın filmin gösterimleri, sergiler, söyleşiler ve atölye çalışmalarıyla 27 Kasım Perşembe akşamına kadar devam edecek.