Eskişehir'de 'Enerji'k Bakış' Sergisi

Farklı meslek gruplarından sanatçıların, enerji verimliliğine dikkati çekmek için gerçekleştirdiği "Enerji'k Bakış" adlı sergi Eskişehir'de açıldı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kültür, Sanat ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen sergi açılışına çok sayıda sanatsever katıldı.

Projenin çıkış noktasının, geleceğe enerji konusunda ışık tutmak, çocukların, gençlerin ve bireylerin dikkatinin enerji verimliliğine çekilmesi olduğu bildirildi.

Sanat dünyasının önde gelen isimlerinin destek verdiği sergide, "Enerji Verimliliği" temalı 120 fotoğraf, o fotoğraflardan yola çıkılarak yazılmış 120 metin ve karikatürler ile bu projeye özel hazırlanmış iki beste, birer kısa film ve animasyon filmi yer alıyor.
Sergiye, Ataol Behramoğlu, Kadir İnanır, Sunay Akın, Bülent Emin Yarar, Rıza Kıraç, Yetkin Dikinciler, Rasim Öztekin, Mario Levi, Özcan Yurdalan, Eyüp Muhçu, Ahmet Ümit, Oğuzhan Akay gibi farklı disiplinlerden isimler yazıları ile destek veriyor. Ayrıca Feridun Düzağaç, İzzet Keribar, Tayfun Pirselimoğlu, Selim Demirdelen, Sıtkı Kösemen, Merih Akoğul, Timurtaş Onan ve Abdurrahman Antakyalı gibi isimler de fotoğraflarıyla yer alıyor.
Sergi, 12 Aralık tarihine kadar açık kalacak.
Kaynak: AA