Almanya'da Türk Genç Kızın Saldırıya Uğraması

Almanya'da Sırp gençlerinin saldırısı sonucu beyin kanaması geçiren Tuğçe Albayrak'ın beyin ölümünün gerçekleştiği bildirildi.

Offenbach'ta yemek yedikleri restorandan arkadaşlarıyla çıktıkları sırada Sırp gençlerin saldırısı sonucu beyin kanaması geçiren 22 yaşındaki Tuğçe Albayrak, kaldırıldığı hastanede 11 gün süren yaşam savaşını kaybetti.
Bugün beyin ölümünün gerçekleşen Albayrak'ın, yaşam ünitesinde ailesinin talebi üzerine 2 gün daha bağlı kalacağı öğrenildi.
Tuğçe'nin amcası Yasin Albayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tuğçe'nin beyin ölümünün gerçekleştiğini, çok üzgün olduklarını ancak 2 gün daha bekleyeceklerini belirterek, ''Allah'tan ümit kesilmez, biz de bekliyoruz'' dedi.

Tuğçe'nin 2 yıl önce organlarını bağışladığına dikkati çeken Albayrak, ''Sanki bugünleri görmüş gibi daha 20 yaşındayken organlarını bağışlamış'' diye konuştu.

Albayrak, "Tuğçe'nin cuma günü doğum günü. Biz de o güne kadar yeğenimin yaşam ünitesine bağlı kalmasını istiyoruz. Gelişme olmazsa o gün kızımızı yaşam ünitesinden çıkaracağız" ifadelerini kullandı.
Offenbach'ta 15 Kasım'da arkadaşlarıyla yemek yediği restoranın tuvaletinde 3 Sırp genç tarafından taciz edilen 2 Alman genç kıza yardım ederek, onları kurtaran Tuğçe Albayrak, restorandan çıktığı sırada Sırp gençler tarafından darbedilmişti.
Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Albayrak'ın beyin kanaması geçirdiği tespit edilmişti.

Kaynak: AA