'Umuda Yolculuk'Ta Bir Hayat Daha Son Buldu

Makedonya'da, daha iyi bir yaşŸam umuduyla yasa dışŸı yollarla Avrupa ülkelerine ulaşŸmaya çalışŸan Suriyeli bir mülteci daha tren çarpması sonucu hayatını kaybetti.

İçişŸleri BakanlığŸından yapılan yazılı açıklamada, Makedonya üzerinden Avrupa'ya gitmeye çalışŸtığŸı tahmin edilen 35 yaşŸındaki Suriyeli bir kişŸinin, Gevgeli-ǜsküp demiryolu hattının Demir Kapı mevkiinde dün gece hayatını kaybettiğŸi bildirildi.

Suriyeli vatandaşŸın, son bir ay içerisinde, tren çarpması sonucu hayatını kaybeden sekizinci mülteci olduğŸu belirtildi.
Daha önce de Yunanistan üzerinden yasa dışŸı yollarla Makedonya'ya girişŸ yapan yedi mülteci, gece karanlığŸında kendilerini fark edemeyen trenler tarafından ezilerek can verdi.
Son haftalarda meydana gelen bu kazalar, bölgedeki mülteci sorununu yeniden gündeme getirdi.

- Umuda yolculuk

Yunanistan üzerinden Makedonya'ya giren mülteciler, insan kaçakçılarının talimatı ile demiryollarını takip ederek Makedonya ile Sırbistan sınırındaki Loyane köyüne ulaşŸmaya çalışŸıyor. Loyane'de mültecileri bekleyen insan tacirleri, onları yine yasadışŸı yollarla Sırbistan'a sokuyor.
Yakalanmamak için yolculuklarını genelde gece karanlığŸında yapan mültecilerin Makedonya sınırlarındaki yolculuğŸu 3 ila 5 gün sürüyor. Günlerce yürüyen, gerektiğŸi kadar dinlenme ve yemek yeme imkanı bulamayan kişŸiler, yorgunluk dolayısıyla dikkatlerini kaybediyor.
 
Kaynak: AA